kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Şahane takip edildikçe telefon değiştiriyor

04.04.2009
- Şahane Hanım İngiltere'de siyaset bilimi eğitimi almış, Cenevre'de de bir yıl çalışmış. Hiç siyaset tecrübesi yokken eşiniz, kendisine hangi özelliklerinden dolayı danışman olarak güvendi?
- Hoca, tezlerini gördükten sonra onu MYK'ya aldı. Partiye girdikten sonra Yaşar Nuri Bey'in ilk evliliğinden olan oğlu Mustafa Tahir Öztürk ile arkadaşlık kurmuşlar. Bir gün hoca ile oğlu arasında şöyle bir konuşma oldu: "Baba sen çok methediyorsun, Türkiye'de siyaset yapacak, genç bir kız diyorsun ama ben biraz yokladım, Mustafa Sarıgül'ü bile tanımıyor," dedi.

- Yaşar Bey bu uyarıyı dikkate aldı mı?
- Hocada bu kadınla ilgili garip bir koruma başladı. O kadın, sonra Mustafa Tahir'i siyasi bağlantısı olan bir düğüne götürmüş, o da bu ortamdan çok rahatsız olmuş. Babasına, "Hemen bu kadını çevrenizden uzaklaştırın," dedi, aralarında kavga çıktı.

- Nasıl bir düğün ortamı bu?
- Onu mahkemede açıklayacağım.

- İlk ne zaman şüphelendiniz?
- Ağustos sonu, Nusret Sevenoğlu'nun yazlığına gittik. Hocanın elinden cep telefonu düşmüyor, sürekli mesajlaşıyor. Nusret Bey bile "Abla hoca niye bu kadar mesajlaşıyor," diye merak etti.

- Siz eşinize, bu mesajların nedenini sorduğunuzda ne diyordu?
- Ben "Ne oluyor hocam, niye mesaj çekiyorsun?" diye sordum, "Danışmana parası gitmesin diye mesaj geçmesini söyledim," dedi. Bundan önce İrem Hanım vardı danışmanı olarak, pırıl pırıl çok güzel bir kız. Niye onunla mesajlaşmıyordu?

- Bu mesajların Şahane Hanım'dan geldiğini nasıl kanıtlayacaksınız?
- Hepsi elimizde. Dokuz, 10 telefonu var. Takip edildikçe telefonu değiştiriyor. Bu hocanın telefonu. Milletvekilliği 22 Temmuz 2007'de düştü, Şahane Hanım'ın danışmanlığı da 23 Temmuz'da düştü. Ama bu telefon eylül ayında, Şahane Hanım'ın adına alınmış, Ankara'daki evimin adresine. Koskoca adam bana "Hayal ürünü bunlar," diyor. Hadi fotoğrafları Facebook'tan aldım, bunu da Telekom'dan mı aldım? "Bana ait değil," dediği telefon numarasıyla annesine de mesaj göndermiş. Elimizde bu da var.

- Bunca yıl eşinizin bu ilgisinin geçici bir tutku olduğunu mu düşündünüz?
- Ben bu durumu gerçekten çok hastalıklı olarak kabul ettim eşim açısından ve izlemeye aldım. Sonra balkon kenarlarında, bahçede konuşmalar başladı.