kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Altın Kızlar, sık sık gülmekten kesmek zorunda kaldıkları sahnelerini oynayıp, dizideki kıyafetleriyle poz verdi; ben de ortalarına kuruldum!

İşte bizim Altın Kızlar

ŞİRİN SEVER
18.04.2009
Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Nevra Serezli, 'kadın dostluğunu ve dayanışmasını' anlatan Altın Kızlar dizisini kadınların çok seveceğinden emin! 80'li yıllarda fenomen olmuş bir diziyi Türkleştirdikleri için "İşimiz zor," diyorlar ama ekliyorlar: "Bu sette olmak çok keyifli,"..
Dördü de orta yaşı geride bırakmış, dördü de dul. Fakat hepsi farklı karakterlerde, dört kadın arkadaş...
Sürekli sevgili değiştiren, erkeklere düşkün Blanche...
Taşralı, saf Rose...
Mantığın ve aklın sesi Dorothy...
Onun komik, dobra, çılgın annesi Sophia.
80'li yıllarda Amerika'da milyonları ekran başına toplayan, tam yedi sezon yayınlanan Altın Kızlar, Türk versiyonuyla artık atv'de yayınlanıyor.
Tam 57 kez Emmy ödüllerine aday olan, 10 Emmy ve üç Altın Küre ödülü alan dizi, Armağan Çağlayan'ın yapımcılığında Türkçe'ye uyarlandı ve Türk Sineması'nın efsane isimlerini bir araya getirdi: Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve tiyatrocu Nevra Serezli.
Merak ettim; ekranın yeni fenomeni olmaya aday dizinin oyuncularını sette izledim; dört starın ilişkilerini, diyaloglarını, çalışma stillerini, 'ego'larını gözledim.
Onların sahnelerini bitirmelerini beklerken de dayanamayıp, altı yıldır aklında olan projeyi hayata geçirmeyi başaran yapımcı Armağan Çağlayan'ı sıkıştırdım. İşte anlattıkları...

- Dört starla, dört egoyla çalışıyorsunuz; dürüst olun, gerçekten huzurlu çalışıyor musunuz?
- Düşündüğümden daha kolay, onu söyleyebilirim! Bence bir yapımcıya en gerekli şey, kimin neyi sevip neyi sevmediğini bilmek. Bu bulmacayı çözdüğünüzde iş çok kolaylaşır.

- Çözmüş müydünüz siz?
- İlk bir haftada çözdüm; kim neye sinirlenir, neye sinirlenmez, kim neyi ister, neyi istemez, kim neden nefret eder çözerseniz hiç sorun kalmıyor.

- Star kaprisi yok mu sette?
- Hayır! Mesela Hülya Hanım her gün öğlen yemeği getiriyor. Haşlanmış tavuk ve marul salatasından oluşan bir mönüsü var.
Kendisiyle beraber herkese getiriyor. Herkes alıştı, öğlen olunca Fatma Hanım "Hazır mı yemek?" diye sesleniyor. Dışardan ben hiç böyle düşünmüyordum; üçü birbiriyle görüşmez sanıyordum.

- İkna etmek zor oldu mu bu isimleri?
- Görüşme süreci iki buçuk ay sürdü.

- Beklentiniz ne bu diziyle ilgili?
- Dizinin orijinalinin Amerika'da tutma sebebi, tam Amerika'daki toplumsal yalnızlaşmanın başladığı döneme denk gelmesi. İnsanlar, 'Aaaa böyle arkadaşlıklar da var, demek ki yalnız değiliz' deyip bu dört kadının hikâyesini çok sevmiş. Bence Türkiye de şu anda böyle bir dönemden geçiyor. Ekonomik kriz, garip bir yalnızlaşma... Bu, iyi gelecek bir proje.
Haberin fotoğrafları