kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Pazar SABAH  
ÖNCEL ÖZİÇER

Ludus'tan korusun

Aldatılan insanların, kendi içlerini kurt gibi kemiren bir soru vardır: "Bende bulamadığı neyi onda buldu ki?" Tabii bu soru, ayrıca ve defalarca, aldatan kişiye de sorulur?: "Söyle, benim neyim eksikti?" Bu 'soru'nun ve sorunun elle tutulur bir cevabı-nedeni yoktur aslında. Çünkü artık anlaşıldı ki: "Bazıları aldatmak için doğar." Yani ilişkide bir aldatma-aldatılma söz konusuysa, bu yalnızca ilişkiyi iyi yürütememekle ilgili değil. Karakter yapısına da bağlı.. Aldatmak bazı insanların kimyasında var. Bu yüzden de işte o 'bazıları', bir türlü uzun süreli ilişki kuramıyorlar ya da kurdukları ilişkiden kimseye bir hayır gelmiyor.

'Alışmış kudurmuştan beterdir' hesabı, bir kez aldattıysa, ondan sonraki partnerlerinde de, kaçak kesim konusunda bir çekince yaşamıyor. Durduramıyorlar kendilerini. Beraber oldukları insan, isterse mükemmele yakın olsun. Durum değişmiyor. Hem zaten onların aradıkları da mükemmel insan değil. Onlar sadece 'değişiklik' seviyor!

John Lee adında bir sosyolog, 1973'te Aşkın Renkleri isimli bir kitap yazmış. İşte o kitaba ve Lee'ye göre, insanların karakterlerine göre biçimlenen iki tip aşk biçimi var: Eros ve Ludus. Ludus, ben merkezci, entrikalara, kıskançlıklara açık yıkıcı bir aşk biçimi.. Aşkı bir oyun olarak gören ve hiçbir zaman tamamen ciddiye almayan ilişki tarzı. Eros ise, romantizm ile uyum gösteren erotik bir aşk tarzı.

İkisi de ayrı ayrı ve dozunda olsa aslında ne şahane olurdu değil mi? Ama işte ne yazık ki Ludus ile Eros uzun süreli bir ilişkide bir araya gelemiyor. Bu yüzden de bazı insanlar, ne Ludus'suz ne de Eros'suz yapamadıkları için 'daldan dala daldan dala' uçup duruyorlarmış işte. Sonunda konacakları yer, erkenden teneşir olmasın da.. Bu tür insanlara ısrarla bağlı olan talihsiz âşıklara da kolaylıklar dileyelim. Ve tabii çok da büyük konuşmayalım ki başımıza gelmesin... Amin diyelim, amin!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın