kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği'nin genel kuruluna katıldı. Toplantıya Bakan Yıldırım ile birlikte Telkoder Başkanı Yusuf Ata Arıak (solda) ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de (sağda) katıldı.

Şehir içinde 'alo' tekeli 10 Mayıs'ta bitecek

Olcay AYDİLEK SAPANCA
18.04.2009
Sabit telefonlarda, 10 Mayıs'tan itibaren yeni bir dönem başlıyor. Uluslararası ve şehirlerarası görüşmelerin ardından 'şehir içi alo' da rekabete açılıyor..
Ev ve işyerlerinde kullanılan sabit telefonlarda, 10 Mayıs'tan itibaren yeni dönem başlıyor. Uluslararası ve şehirlerarası görüşmelerin ardından 'şehir içi alo' da rekabete açılacak. Türk Telekom'a rakip şirketler, şehriçinde 'alo' dedirtecek. Rekabetle birlikte şehiriçi görüşme ücretlerinin de düşmesi bekleniyor. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Sapanca'da "Telekomünikasyon Sektörü Zirvesi' gerçekleştirdi. 2 gün süren zirveye operatörler ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yöneticileri katıldı. BTK Başkanı Tayfun Acarer, zirvenin son gününde, sektör temsilcileriyle birlikte yaptığı basın toplantısında, sektörün geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 'Elektronik Haberleşme Yasası'na dikkat çeken Acarer, yasayla 10 Mayıs itibariyle şehir içi görüşmelerin yeni işletmecilere açılmasının önündeki engelin kalktığını söyledi. Acarer, 'şehiriçi alo' hizmeti vermeye hazırlanan işletmecilere seslenerek, " Kanun uyarınca, şehir içi görüşmelerin yeni işletmecilere açılmasının önündeki engel kalkıyor. Bildirimde bulunan şirket hemen hizmet vermeye başlayabilecek" dedi.

REKABET UYARISI
TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak da telekomünikasyon sektöründeki büyük oyuncular arasındaki kıyasıya fiyat rekabetinin, son ayların öne çıkan önemli olayı olduğunu söyledi. Arıak, kıyasıya rekabetin diğer sektör firmalarını da içine çektiğini kaydetti.