kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
İş hayatında geride bıraktığı 17 yıl boyunca parlak işlere imza atan genç işadamı Mete Nisari, Türkiye'de yapılacak çok iş olduğuna inanıyor. Alexandra La Capria Mete Nisari

Toskana'da aşk, 5 milyon euroya otel aldırdı

SİNAN ÖZİDİNCİK
18.04.2009
Mete Nisari aşık olunca hem özel hem de iş hayatı değişti. Önce Toskana'da bir otel aldı, sonra da sevgilisiyle birlikte Türkiye-İtalya arasında kültürel alışverişe katkı için de kolları sıvadı..
Türkiye ve yurtdışında birçok önemli işlere imza atan, genç yaşına rağmen büyük başarılar elde eden mimar Mete Nisari, İtalya'da kaldığı otelin sahibine âşık olunca hem özel hem de iş hayatı değişmiş. Önce Toskana'da sevgilisinin otelinin yanında bir otel almış, sonra sevgilisi İstanbul'a gelmiş ve birlikte bir İtalyan restoranı açma hazırlıklarına başlamışlar. Nisari ile sevgilisi işle birlikte Türkiye ve İtalya arasında kültürel alışverişe katkı sağlamak için de kolları sıvamış. Örneğin ödüllü bir senarist olan sevgilisi Türk toplumundan yola çıkarak bir senaryo yazacak ve Türkİtalyan yapımı bir sinema filmi çekecek. Mete Nisari hem mimar hem de girişimci. 39 yaşındaki genç mimarın Avrupa'dan Arabistan'a, Doğu Bloku ülkelerinden, İngiltere'ye, İtalya'ya kadar her coğrafyada güçlü sermayedarlarla kurulan ilişkiler, tasarımdan üretime, satışa kadar inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu her hizmeti verecek şirketlerin ortağı. Şimdi ise amacı, Her şeyi bitmiş projelere "last touch" denilen son dokunuşu yapmak. Nisari; "O oluşumla ilgili İtalyan kültür ve vizyonunu yansıtacak kurumlarla bir arada olup, Alexandra'nın birikimini buraya getirmek istiyoruz. İtalya'ya özgü birtakım mobilyalarla ilgili tasarımlar yapacağız. Bunun için de Adresistanbul'daki mağazamızı kullanmayı düşünüyoruz." diyor.