kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bülent Bulgurlu Mustafa Koç

'Kriz dönemini başarı ile aşabilecek güce sahibiz'

16.04.2009
Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, global krizin olumsuz etkilerine rağmen Koç Topluluğu'nun kendisini küresel ortamda daha iyi konuma oturtabilecek niteliklere sahip olduğu mesajını verdi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, global krizin olumsuz etkilere karşı Koç Topluluğunun kurumsal, mali ve operasyonel gücü ile bu dönemi başarı ile aşabilecek ve kendini küresel ortamda bugünkünden daha iyi bir konuma oturtabilecek her şeye sahip olduğunu belirtti. Koç Holding'in 2008 sonuçları şirket Genel Kurulu'nda açıklandı. 2008'de 55.6 milyar TL ciro yapan grup, yüzde 19'luk büyüme yakaladı. 1 milyar 640 milyon dolarlık yatırım yapan holdingin net karı ise yüzde 12'lik azalarak 2 milyar dolara indi. Genel Kurul'da mesajı okunan Mustafa Koç, bir yandan küresel krizin yarattığı finansal ve ekonomik çalkantılarla mücadele ederken bir yandan politik gerilimlerin gölgesinde kritik bir 2008 yılını geride bıraktıklarını bildirdi. Başkan Koç, şunları kaydetti:

GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ
"Koç Topluluğu olarak geleceği, bizi güçlü kılacak yapıya sahip olmak amacıyla inşa ediyoruz. Böylece bu olumsuz dalgalanmayı en az hasarla, hatta başarıyla atlatmak için bizi bekleyen değişimlere karşı önlemlerimizi alıyoruz. Stratejik ve vizyonel yaklaşımımız sayesinde global krizin olumsuz etkilerine rağmen Koç Topluluğu, kurumsal, mali ve operasyonel gücüyle bu dönemi başarıyla aşabilecek ve kendini küresel ortamda bugünkünden daha iyi bir konuma oturtabilecek her şeye sahiptir.'' Mustafa Koç, krizin etkisini asgari seviyede tutmayı başardıklarını, tüm güçlüklere karşın 2008'de de Koç Topluluğu olarak stratejik hedeflerini gerçekleştirdiklerini ve global bir oyuncu olarak konumlarını güçlendirip koruduklarını belirtti.