kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mazeret tayinlerinde yeni düzenleme

ANKA
Giriş Saati : 16.04.2009 10:17
Güncelleme : 16.04.2009 19:09
Yeni Haber
8 Haziran 2004'ten önce, mazeret tayini yapacak sağlık personeli, mazereti sona erse de bulundukları yerde görevlerine devam edebilecek. ..
Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı bir genelgeyle, 8 Haziran 2004 tarihinden önce, mazeret tayini gerçekleştiren sağlık personelinin, mazereti sona erse de bulundukları yerde görevlerine devam etmelerini sağladı.

Sağlık Bakanlığı, mazeret nedeniyle görev yeri değiştirilen personelden, atamaları Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliğinin yayınlandığı 8 Haziran 2004 tarihinden önce gerçekleşen personeli, yönetmelik kapsamı dışında bırakan bir genelge yayınladı. Sağlık-Sen, daha önce detaylarını açıkladığı düzenleme ile ilgili genelgenin 9 Nisan 2009 tarihinde 81 ilin valiliklerine gönderildiğini duyurdu.

Sağlık-Sen'in açıklamasına göre söz konusu genelgeyle, 8 Haziran 2004 tarihinden önce mazeret nedeniyle görev yeri değiştirilen personel, mazeret nedeni ortadan kalksa dahi bulundukları yerde görevlerine devam edebilecek. Düzenleme, 5283 Sayılı Kanun kapsamında Bakanlığa devredilen personeli de kapsayacak.

Genelgede ayrıca mazeret nedeniyle görev değişikliği yapan tüm personele, bulundukları bölgede 1 yıl görev yapma şartını taşımaları halinde bir alt hizmet grubundaki illere tayin isteme hakkı da getirildi. Buna göre örneğin mazeret nedeniyle A Bölgesine ataması yapılan bir personel, bir yılı doldurduktan sonra, dilerse B, C ve D hizmet grubundaki illerden birine tayin isteyebilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, düzenlemenin Atama ve Nakil Yönetmeliğinin yayınlandığı 8 Haziran 2004 tarihinden öncesini kapsıyor olmasının yetersiz olduğunu ve yaşanan mağduriyeti önlemek adına mazeret nedeniyle ataması yapılan tüm personelin bu haktan yararlanması gerektiğini söyledi.