kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni istihdam paketi hazırlanıyor

ANKA
Giriş Saati : 16.04.2009 14:38
Güncelleme : 16.04.2009 19:09
Yeni Haber
Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı yeni istihdam paketi, pazartesi pakanlar kuruluna sunulacak..
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, küresel krizin istihdama yansıması ve ekonomik krize önlem amacıyla bakanlığının hazırladığı paketi Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunacağını bildirdi.

Bakan Çelik, Meclis'te gazetecilerin, "işsizlik rakamları" ile ilgili sorularını yanıtladı. Çelik, "İşsizlik oranları ile ilgili periyodik olarak TBMM Genel Kurulu'nda gerek, gündem dışı konuşmalarda verdiğim cevaplar var. Eylül ayından bu yana aylık olarak süreci takip ettiğimiz, Kasım ayı ile birlikte istihdama ve küresel krizin olumsuz yansımalarını ifade etmiştim. Bu çerçevede beklentilerimiz daha doğrusu böyle bir beklentimiz olmadı. Ancak öngörülerimizin gerçekleştiğini görüyoruz. Kasım ayı ile birlikte istihdamda bir daralma olmuştur. Bu rakamlar Ocak rakamları. Şubat ayında da benzer şekilde de yüksek rakamlar çıkabilir. Nisan ayı ile birlikte umuyorum ki üretimle bağlantılı olduğu için sanayi ve ihracattaki daralma üretime de yansıyor. Aldığımız önlemler var" dedi.

Bu önlemler çerçevesinde Şubat ayı kısa çalışma ödeneği ve Mart ayındaki KDV indirimlerinin Nisan ayına olumlu yansıyacağını umduklarını dile getiren Çelik, Pazartesi yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında küresel krizin istihdama etkilerini yansıtan bir sunum yapacağını bildirdi.

Çelik, "Bir anlamda 2007-2008 ve belki de bakanlık olarak önerilerimizi sunacağız. Ayrıntılı bir açıklama da yapabiliriz" diye konuştu.

Çelik bir gazetecinin, "İstihdam paketinin ayrıntılarını" sorması üzerine, "Bugün Sayın Başbakan Yardımcımız Nazım Ekren ile birlikteydik. Pazartesi günü küresel krizin istihdama yansıması konusundaki Bakanlar Kurulu'na yapacağımız sunumla ilgili görüştük birkaç bakan arkadaşımızla. Bundan sonra izleyeceğimiz yolu belirleyeceğiz" yanıtını verdi.

Çelik bir başka soru üzerine de, "İşsizlik verilerini çok ayrıntılı izlemek gerekir. İş gücüne katılım çok önemli, bu göz ardı ediliyor. Türkiye'de işini kaybeden var, işini kaybetmenin yanında aile boyutuna bakıldığında dün iş aramayan bugün iş arama talebinde bulunuyor. İşgücüne katılım yüksekliğini görmemiz gerekiyor. Bunların tümünü ayrıntılarıyla çok daha sağlıklı ve atılacak adımları da sizlerle paylaşacağız" yanıtını verdi.