kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Remzi Gür Hakan Beroğlu

Aslanlı Köşk'ü Hakan Beroğlu aldı, herkes Remzi Gür'ü tebrik etti

15.04.2009
TMSF'nin Aslanlı Köşk ihalesinde 23.8 milyon TL ile en yüksek teklifi Avukat Beroğlu verdi. Salondakiler Remzi Gür'ü tebrik etti..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) satışa çıkardığı Halis Toprak'a ait İstanbul İstinye'deki Aslanlı Köşk'e, en yüksek teklifi 23 milyon 800 bin TL bedelle Avukat Hakan Beroğlu verdi. Toprak Holding, Beroğlu'nun işadamı Remzi Gür adına ihaleye katıldığını ileri sürdü. TMSF Binası 'nda gerçekleştirilen açık artırmada, Hakan Beroğlu'nun yanında oturan Ramsey'in patronu ve Başbakan Erdoğan'ın yakın arkadaşı Remzi Gür, ihale sonunda hızla salondan uzaklaşırken, çevresindekiler Gür'ü tebrik etti.

'HAYIRLI OLSUN'
İhale ile ilgili yorum yapmaktan kaçınan Gür, "İhale sonucu TMSF'ye hayırlı uğurlu olsun" demekle yetindi. Teklifi veren avukat Hakan Beroğlu ise köşkün ne şekilde kullanılacağı sorusuna, "Şu an için değerlendirme aşamasındayız" cevabını verdi. 21.4 milyon TL muhammen bedelli Köşk, 16 milyon 150 bin TL üzerinden açık artırmaya sunuldu. 69 kez pey sürülen ihale sonucunda 223 numaralı bayrakla fiyat artıran Hakan Beroğlu, 23.8 milyon TL bedel ile köşkü aldı. İhaleye Can Pekcan ve kamulaştırma kapsamında TMSF de katıldı.

TOPRAK'TAN DAVA
İhalenin ardından açıklama yapan Toprak Holding, köşkün Remzi Gür adına avukat Hakan Beroğlu tarafından 23.8 milyon lira bedelle değerinin çok altında satın alındığını savundu. Aslanlı Köşk ile Afif Paşa Yalısı'nın satış fiyatı arasında fahiş fark olduğu belirtilen açıklamada, Aslanlı Köşk'ün değerinin 164 milyon dolar olması gerektiği ve oluşan 149.1 milyon dolar zararın TMSF'den talep edileceği bildirildi.