kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sri Lanka'da ordunun hastane yakınını bombaladığı iddiası

AA
Giriş Saati : 09.04.2009 10:55
Güncelleme : 09.04.2009 21:57
Yeni Haber
Sri Lanka'nın kuzeyinde Tamil gerillalarına karşı operasyonlar düzenleyen ordunun, dün sivillerin bulunduğu "güvenli bölge"deki bir hastane yakınını bombaladığı ve 22 sivilin öldüğü iddia edildi...
İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesinin haberine göre Kilinoçi sağlık hizmetleri yetkilisi Doktor Thangamutha Sathiyamorthy, çatışmalar yüzünden sivillerin mahsur kaldığı Putumattalan bölgesindeki sağlık tesisleri yakınının isabet aldığı dünkü bombardımanda 283 kişinin de yaralandığını öne sürdü.

Bombardımanda ölenlerden birinin 18 aylık bir bebek olduğunu da söyleyen doktor, dün şafaktan sonra başlayan bombardıman sırasında 500 dolayında kişinin, ana çocuk sağlığı merkezinin yanında gıda yardımı almak için sıraya girmiş olduğunu anlattı.

Ordu sözcüsü Udaya Nanayakkara ise hükümet birliklerinin bombardımandan sorumlu olmadığını belirterek, askerlerin de söz konusu bölgeden gelen patlama seslerini duyduğunu ve Tamillerin havan ateşi açtığını düşündüklerini söyledi.

TAMİLLERE GÖRE HASTANE BOMBARDIMANINDA 129 SİVİL ÖLDÜ

Sri Lanka'nın kuzeyinde ordunun Tamil gerillalarına karşı yürüttüğü operasyonlar sırasında dün 129 sivilin hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Tamillere yakın bir internet sitesindeki habere göre, "güvenli bölge" sayılan Putumattalan yöresinde bir çocuk hastanesini hedef alan bombardımanda 129 kişi ölürken 282 kişi yaralandı.

Haberde, dünkü bombardıman, üç aydır devam eden operasyonların "en vahşi ve kanlı bombardımanı" olarak nitelendirildi.

Ordu sözcüsü ise iddiayı yalanladı.

İngiliz Guardian gazetesi, "bombardımanda 22 sivilin öldüğünü, 283 kişinin yaralandığını" yazmıştı.

Sri Lanka'da gerek ordunun, gerekse militanların çatışmalarla ilgili açıklamaları bağımsız kaynaklarca doğrulanamıyor.

37 yıldır devam eden savaşta onbinlerce insan hayatını kaybetti.

Tamil gerillaları 14 kilometre karelik sahil şeridinde silahlı kuvvetler tarafından kuşatma altında tutuluyor. Bölgede iki ateş arasında yaklaşık 100 bin sivil bulunuyor.