kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Gösterilerin arkasında Romanya var'

09.04.2009
Moldova'da komünistlerin seçimi kazanması üzerine başlayan eylemler durmuyor. Devlet Başkanı ise komşu Romanya'yı sorumlu tuttu..
Moldova'da hafta sonu yapılan seçimlerin ardından yükselen gerilim dinmiyor. Devlet Başkanı Vladimir Voronin, muhalefetin anayasaya karşı bir devrim yapmaya hazırlandığını belirtirken olaylardan komşu Romanya'yı da sorumlu tuttu. Lideri olduğu Komünist Parti'nin birinci geldiği seçimlerle ilgili konuşan Voronin, "Romanya'daki belirli çevrelerin bu olayların ardında olduğunu biliyoruz. Başkent Chisinau'daki hükümet binalarına bile Romanya bayrağı astılar" dedi. Romanya Büyükelçisi'ni sınırdışı ettiklerini dile getiren Devlet Başkanı Bükreş'teki elçisini de geri çekti.

ROMANYA REDDETTİ
Rusya Dışişleri Bakanı da olayların Moldova'nın egemenliğine doğrudan müdahale olduğunu söyledi. Romanya Dışişleri Bakanlığı ise, suçlamaların ülkesine yönelik provokasyondan ibaret olduğunu belirtti. Bu arada dün sabah polisin meclis binasını yeniden ele geçirdiği kaydedildi. Komünist Partisinin galibiyetini protesto için önceki gün toplanan ve meclis binasını işgal ve talan eden binlerce göstericinin gece dağılmasından sonra polis meclis meydanında kalmaya devam eden az sayıdaki göstericiyi gözaltına aldı. Ardından da meclis binasına girdi. Emniyet, ayrıca başbakanlık önündeki meydanda bulunan göstericileri dağıttı. AB yanlısı Muhalif Liberal Parti lideri Vlad Filat, protestoların gençlerin haklı bir tepkisi olduğunu belirtti. Filat, "Tutuklamalardan korkmuyoruz. Korkumuz ve özgür yaşamak istiyoruz" dedi. Komünizm karşıtı göstericiler önceki gün başlattıkları şiddet olaylarının ardından devlet başkanlığını yağmalamış, parlamentoyu ateşe vermişti.