kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fiat yöneticileri serbest bırakıldı

AA
Giriş Saati : 09.04.2009 20:21
Güncelleme : 09.04.2009 21:57
Yeni Haber
Fiat şirketinin yöneticileri, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, sendika yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sırasında bir süre rehin alınmalarının ardından serbest bırakıldılar.

Edinilen bilgiye göre, 1'i İtalyan diğeri Belçikalı olan 3 yönetici, Brüksel'de rehin alındıkları Fiat'a ait mağazdan ayrıldılar ve binadan çıkışları sırasında herhangi bir açıklama da yapmadılar.

Mağaza çalışanlarından Roland Flamand ise yöneticilerin sendikacılar ve çalışanlar tarafından rehin alınması gibi bir durumun olmadığını savundu.

Flamand, 24 işçinin işine son verilmesiyle ilgili görüşmelerin TSİ 14.30'a dek sürdüğünü belirterek, müzakerelerde bir ilerleme sağlanamayınca bir grup işçiyle birlikte toplantı salonuna gittiklerini anlattı.

Yöneticilerden müzakerelerin sürmesini istediklerini ifade eden Flamand, ''Toplantı salonuna çıkarak müzakerelerin sürdürülmesini istedik. Bunun üzerine görüşme tümüyle tıkandı. Yöneticiler binadan ayrılana kadar da içeride kaldılar. Herhangi birşey olmadı. Kendilerini zorla tutamazdık. Dolayısıyla gitmelerine izin verdik'' dedi.

Yöneticilerin kendilerini odaya kapattıkları iddiasında bulunan Flamand, ''Kızgındık ama herhangi bir şiddet olayı yaşanmadı. Yöneticiler, fotoğrafçıları görünce, kendilerini anahtarla odaya kapattılar'' diye konuştu.

Fiat'ın Torino'daki basın sözcüsü, İtalyan Haber Ajansı ANSA'ya yaptığı açıklamada, ''İşçilerle işten çıkarmalarla ilgili görüşmeler aralık ayından bu yana sürüyordu. Ancak bugünkü görüşmelerde birileri Fransa'daki örnekten esinlenmiş olmalı. Yöneticilerimizi tutup bir odaya kapatmışlar. Bildiğimiz kadarıyla şu an için tehlikeli bir durum söz konusu değil'' demişti.