kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD savaş gemisi Somali açıklarında

Giriş Saati : 09.04.2009 11:05
Güncelleme : 09.04.2009 21:57
Yeni Haber
ABD savaş gemisi USS Bainbridge, Amerikan kargo gemisinin Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırıldığı ve bir süre sonra yeniden Amerikalı mürettebatın kontrolüne geçtiği bölgeye vardı. ..
Korsanların yük gemisinin kaptanını yakınlardaki bir cankurtaran botunda rehin tuttukları belirtiliyor. Somali açıklarında ilk kez bir Amerikalı gemici rehin alınıyor. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bölgede korsanlığın sona erdirilmesi için uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Korsanlar Maersk Alabama adlı gemiye Hint Okyanusu'nda dün gece el koymuşlardı. Maersk Alabama adlı gemi, son birkaç gün içinde kaçırılan altıncı gemiydi. Kaçırılan gemiler arasında bir İngiliz ve bir Tayvan gemisi de yer alıyordu.

Somalili korsanlar son ay içinde 15 gemiyi ele geçirmeyi başardılar. Uluslararası Kriz Grubundan bölge uzmanı Raşid Abdi, bölgedeki uluslararası gücün korsanları fazla yıldırmadığı, hava koşullarının iyileşmesiyle yeniden güç kazandıkları yolunda görüş belirtti. 17 yıldır etkin bir merkezi hükümeti olmayan Somali, genellikle, ülkede kontrolü ele geçirmek isteyen rakip silahlı gruplar arasındaki çatışmalarla gündeme geliyor. Ancak buna son yıllarda Somali kıyılarında ortaya çıkan korsanlar da eklendi. Son bir yıl içinde 40'ı aşkın gemiyi kaçıran ya da saldıran korsanlar, kendilerine giderek daha büyük hedefler seçiyor.