kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk öğrencilerin bir bölümü tahliye edilecek

A.A
Giriş Saati : 06.04.2009 20:04
Güncelleme : 06.04.2009 23:02
Yeni Haber
İtalya'nın L'Aquila kentindeki deprem, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğini de harekete geçirdi.

Büyükelçilik yetkilileri, L'Aquila kentinde Erasmus bursuyla okuyan yaklaşık 50 Türk öğrencisiyle bu sabahtan itibaren tek tek temas kurdular.

Büyükelçilik, dileyen öğrencileri geçici bir süre için deprem bölgesinden uzaklaştırarak Roma'da bir otelde ağırlama kararı aldı. Öğrencilerin yaklaşık 10'unun büyükelçiliğin önerisine olumlu yanıt verdikleri öğrenildi.

Büyükelçilik yetkilileri, L'Aquila'daki Türk öğrencilerin Roma'ya otobüsle nakli için gerekli girişimlerin yapıldığını ve öğrencilerin ilerleyen saatlerde Roma'ya ulaşmasının beklendiğini kaydettiler.

TÜRK ÖĞRENCİLERİ ARASINDA CAN KAYBI VE YARALI YOK

İtalya'daki depremin merkez üssü L'Aquila'da öğrenim gören Türk öğrenciler arasında can kaybı ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği yetkilileri, gerek İtalyan makamlarından, gerekse L'Aquila'da Erasmus bursuyla öğrenim gören öğrencilerden edindikleri bilgiler sonrasında, Türk öğrenciler arasında yaralanma veya can kaybı olmadığının kesinleştiğini söylediler.

L'Aquila'da öğrenim gören Türk öğrencilerden 10'u, büyükelçilik tarafından kiralanan bir otobüsle bu akşam Roma'ya getirilerek bir otele yerleştirildi. Kaldıkları evler depremde zarar gören bu öğrenciler, 1-2 gün içinde Türkiye'ye dönmeyi planlıyorlar.

Türk öğrencilerden 14'ü ise ev sahipleri ve arkadaşlarıyla birlikte deprem sonrasında şimdilik L'Aquila kentinde kalmayı yeğlediler.

L'Aquila'da yaklaşık 50 Türk öğrenci bulunuyor. Belirtilenler dışındaki diğer öğrencilerin ise deprem sırasında L'Aquila'da olmadıkları öğrenildi.

Roma'ya ulaşan öğrenciler, ''Erasmus bursuyla L'Aquila'da öğrenim görüyorduk. Ancak depremle tam bir şok yaşadık. 2 gündür uykususuz. Deprem sonrasında arkadaşlarımızın neredeyse tamamı öğrenimlerini yarıda keserek Türkiye'ye dönmeyi planlıyorlar'' dediler.