kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TRT'den Kürtçe ve Ermenice radyo

02.04.2009
TRT, Kürtçe TV TRT Şeş'in ardından yeni açılımlarını radyoda gerçekleştirdi. Kürtçe radyo önceki gün, Ermenice de dün yayın hayatına başladı. Ermenice yayın günde 1 saat, Kürtçe yayın kesintisiz 24 saat yapılacak..
TRT'nin Kürtçe ve Ermenice radyo yayınları başladı. TRT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün başlayan Kürtçe radyo yayını 24 saat kesintisiz dinlenilebilecek olan Radyo 6'dan yapılıyor. Yayın, FM bandından yayın yapan vericilerle antene ulaştırılacak.

GÜNDE 1 SAAT
Yayın yelpazesinin Kürtçe radyo kanalı ile genişletildiği kaydedilen TRT açıklamasında, "24 saat kesintisiz olarak yayın yapacak olan yeni radyo 6 kanalı, haberlerin yanı sıra güncel konuların işlendiği söz programlarına ve bolca müzik programlarına yer verecek" ifadesine yer verildi. "Türkiye'nin Sesi Radyosu'' kapsamındaki Ermenice yayına ise dün geçildi. Ermenice yayın, TSİ sabahları 07.00-07.30, akşamları ise 18.00-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 31. yabancı dil olarak yayın hayatına başlayan Ermenice radyoyu, Doğu Anadolu'da Ermenistan'a yakın bölgelerde FM Bandı 106.25 MHz üzerinden dinlemek mümkün. Radyo 6 ile "Türkiye'nin Sesi Radyosu'' yayınları, TÜRKSAT uydusu ile internet üzerinden dinlenilebilecek. TRT'nin açıklamasında "TRT, 1 Nisan'da yayına başlayan Kürtçe Radyo ve 2 Nisan'da Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda dil çeşitliliğine dahil edilen Ermenice yayın ile yayıncılıkta başlattığı atılımların geçici değil, devam eden bir süreç olduğunu gösteriyor" denildi.

ARAPÇA YAYIN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da daha önce yaptığı bir açıklamada, yeni radyo yayınlarına yer vermiş ve "Yeni bir adımımız da aynen TRT Şeş gibi Arapça yayın yapan bir televizyon çalışmamız. O da şu anda bitmek üzere. An be an o da hizmete girebilir. O da TRT bünyesinde'' şeklinde konuşmuştu.