kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon günlüğü

02.04.2009
Emekli albay Göktaş ek ifade verecek
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan özel kuvvetlerden emekli albay avukat Levent Göktaş'ın ek ifadesine başvurulacağı öğrenildi. Emekli olduktan sonra avukatlığa başlayan Göktaş, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Göktaş'ın ifade vermek istediğini, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılığı'na ilettiği, ifadesi alınmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çağrıldığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında tutuklanan muvazzaf yarbay Mustafa Dönmez'in de ifadesine başvurulacak.

Ümraniye bombaları nasıl imha edildi?

Ergenekon soruşturmasının başlamasına neden olan, 12 Haziran 2006'da Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombasının, İstanbul Valiliği'nin tahsis ettiği, Küçükçekmece Kayabaşı köyünde bir şirkete ait boş arazide, 17 Ağustos 2006 tarihinde imha edildiği ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce, Ergenekon davasına gönderilen yazıda, el bombalarının imha öncesi ve sonrası çekilen fotoğrafların 19 Temmuz 2007'de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği anlatıldı.

Kerinçsiz: Bu dava siyasi bir davadır
Ergenekon davasının tutuklu sanığı avukat Kemal Kerinçsiz, savunmasına dün de devam etti. Mahkemenin "Türkiye Cumhuriyeti devletinin ordusunu, Kemalizmi, Atatürkçülüğü, milli ve laik devleti yargılayan bir konuma getirildiğini" ifade eden Kerinçsiz, "Bu dava ile devlet, devletin bir erki tarafından temelinden dinamitlenmektedir. Dava bir hukuk davası olmayıp siyasi bir tertiptir" dedi. Veli SARIBOĞA/SABAH