kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Bıyık da yakışıyor bana... Film için bıyık bıraktım ama Bıyık ve sakalla o kadar fazla zaman geçirdim ki, kendimi artık öyle görmekten çok sıkıldım. Çekimler biter bitmez kestirdim bıyıklarımı. Pipetsiz ayran içmek istiyorum! Ama bıyıklı halimi de seviyorum, bana yakışıyor.

Aşıkken bile böyle heyecan duymamıştım

İLKER GEZİCİ / MAGAZİN
02.04.2009
Yapımcıların kendisini 'uzun boylu yakışıklı çocuk' olarak görmesinden dert yanan Murat Ünalmış: Sadece bu kadar değilim! Bunu Mahsun Kırmızıgül anladı ve filminde bana başrol verdi. Aşk bile beni bu kadar heyecanlandırmamıştı!..
Akademi İstanbul'da aldığı eğitimin ardından 'Bedel', 'Hayat Bağları', 'Sınırlı Aşk', ve 'Şöhret' adlı dizilerde rol alan Murat Ünalmış, Mahsun Kırmızıgül'ün filmi 'Güneşi Gördüm'deki performansıyla herkesi şaşırttı. Filmde Mamo karakterini oynayan Ünalmış, bu filmle kendisine yepyeni bir sayfa açtığını söylüyor.

ASLANLAR GİBİ MURAT VAR!
* İlk kez bir sinema filminde rol aldınız. Projeye nasıl dahil oldunuz?
Mamo için istedikleri gibi birini bulamamışlar. 'Ne yapacağız?' derken Yavuz Bingöl 'Aslanlar gibi Murat var nasıl bilmezsiniz' diyerek beni önermiş. Teklif geldiğinde Mamo karakterinden çok etkilendim. Mahsun Ağabey'in anlatış şekli de çok heyecanlıydı. Dört beş saat, 'Helikopterler gelecek kardeşim, buradan böyle koşacağız' falan diye filmi anlattı. İki gün içinde imza attım.

* Nasıl geçti çekimler?
Biz projeye başlarken bu kadar yorulacağımızı hesap edememiştik. Karlı sahneler için Kars'a iki kez gittik. Soğuk bizi çok zorladı. İstanbul'daki sahneler daha kolaydı ama daha dramatikti. Travesti mekanları, Tarlabaşı, yurtlar filan çok mekan gezdik. Gerçekten yorucuydu ama nasıl geçtiğini anlamadık!

* Mahsun Kırmızıgül'e karşı herhangi bir önyargınız var mıydı?
Vardı çünkü kendisini tanımıyordum. Tanıyınca samimiyetine inandım ve 'Bu adamla çalışılır' dedim. Düşünce yapılarımız ve hayat tarzlarımız farklı olabilir ama rahat çalıştığım insanlardan biridir.

* Kırmızıgül, Yılmaz Güney'le karşılaştırılıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Yılmaz Güney'i iyi tanıyorum. Hakkında çok kitap okudum. İnsanlar bunu farklı algılıyor. Yaşayış tarzları da aynı olsun gibi düşünceleri var. Halbuki 'Yılmaz Güney Sineması' diye bir şey vardı. Benzettikleri taraf budur. Mahsun Ağabey de kendi sinemasını yaratmaya çalışıyor. Yoksa hayatları arasında alaka yok!

* Okudum, araştırdım dediniz. Birbirine benzeyen yönleri var mı sizce?
İkisinin de insani yönleri çok fazla! Ama Yılmaz Güney daha despot, dediğim dedik bir adam! Mahsun Ağabey ise sette herkesle iyi geçinen ama dediğini de yaptıran biri...

JÖN KAVRAMINA İNANMAM
* Bu filmde kendinizi doğru ifade edebildiğinizi düşünüyor musunuz?
Evet! Bana her zaman uzun boylu, yakışıklı, esmer denilmesine karşı çıktım! Ben bu kadar değildim ancak bunun farkında değillerdi. Türkiye'de yüksek yaka gömleklerini giyip, ellerine purolarını alıp, kendilerine yapımcıyım diyen ve hiçbir şey üretmeyen insanlar var. O yüzden çok yetenek kaçırıyorlar. En azından ben kendimi ifade edebileceğim bir ortam buldum. Beni anlayan Mahsun Kırmızıgül ve yapımcımız Murat Tokat oldu. Milyon dolarlara mal edilen bu işin başrollerinden birini bana verdiler. Ayrıca ben jön kavramına da inanmıyorum. Önüne gelen her rolü oynayacaksın. Travestiyi de, aşığı da...