kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Recai Birgün

DSP'de bölünme çanları çalıyor

Şenol ATEŞ
02.04.2009
DSP'de seçim öncesinde başlayan tartışma partiyi bölünme noktasına getirdi. DSP yönetimi Kılıçdaroğlu'na destek veren 5 milletvekilini ihraç istemiyle disipline verdi..
DSP'de Genel Başkan Zeki Sezer ile Rahşan Ecevit ve muhalif milletvekilleri arasındaki ayrışma, partiyi bölünme noktasına getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yerel seçimde destek veren DSP'li 5 milletvekili ihraç istemiyle disipline verilince milletvekilleri tepki gösterdi, Rahşan Ecevit de "Hesaplaşacağız" diye açıklama yaptı. DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız'ın öğle saatlerinde 'hainler' olarak tanımladığı, DSP milletvekilleri Ahmet Tan, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Recai Birgün ve Tayfun İçli akşam üzeri ihraç istemiyle disiplin kuruluna verildi. DSP yönetiminin kararı duyulur duyulmaz tepkiler de ortaya çıktı. En büyük tepkiyi Rahşan Ecevit gösterdi ve "Bu DSP içinde Ecevitsizleştirme operasyonudur. Bunlarla hesaplaşacağız" çıkışını yaptı.

Yönetim Başarısız

DSP İzmir milletvekili Recai Birgün, Yağız'ın suçlamalarını üzerine almadığını belirterek, "Ben doğru bildiğimi yapıyorum. Gelişmelere bakacağım. Mutlaka kurultay olacak. Biz bugünkü yönetimden memnun değiliz. Bu yönetim seçimde başarılı olamamıştır. Bırakıp gitmelidir ve yeniden de göreve talip olmamalıdır" diye konuştu. DSP Eskişehir milletvekili Tayfun İçli de "Bu yönetim başarısız oldu. Bülent Ecevit 8.75 oy aldığında ne yaptıysa onu yapmalılar. Rahmetli Bülent Bey olsaydı Parti Meclisi'ni toplar, istifasını sunar, çalışma arkadaşlarından da bunu isterdi. Bunu örnek almaları gerekir" dedi.