kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ev sahibi İngiltere’nin Başbakanı Brown, Başbakan Erdoğan ve tüm liderleri aile fotoğrafı çekiminde yönlendirdi. Erdoğan gün içinde başbakanlardan davet aldı.

IMF, 2 hafta sonra 'Nerede kalmıştık' demeye gelecek

03.04.2009
Başbakan Erdoğan ile IMF Başkanı Kahn, Londra'daki G-20 Zirvesi'nde tekrar masaya oturma konusunda prensip kararına vardı. Karara göre IMF heyeti iki hafta içinde Türkiye'de çalışmalarına başlayacak..
Türkiye Ocak ayında bir sonuç alamadığı IMF ile görüşmelere yeniden başlama kararı aldı. Londra'da yapılan G-20 liderler zirvesinde bir araya gelen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşmelere yeniden başlanması konusunda prensipte anlaştı. Bu el sıkışma sonrası IMF heyetinin 2 hafta sonra Türkiye'ye geleceği belirtildi. Alınan bilgilere göre, IMF ile yapılacak stand-by'da masaya konulan paranın miktarı 25 milyar dolara kadar çıkabilir. Dün Londra'da Excel Center'da basına kapalı olarak yapılan görüşmelere; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yanı sıra, IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky katıldı. Tüm katılımcılar Kasım ayında Washington'da yapılan G-20 Zirvesi'nde de bir araya gelmiş ve bir sonuç alınamamıştı. Bu tarihten sonra da Ocak ayı içinde IMF'nin yeni Türkiye masası şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki bir IMF heyeti Türkiye'de incelemelerde bulunmuş ancak bu görüşmelerden de bir anlaşma çıkmamıştı. O dönemde yapılan açıklamalarda tarafların anlaşamamasının perde arkasında; bütçe harcamalarının kısıtlanması, belediyelere aktarılan kaynaklarda kesinti, 'nereden buldun'u getiren çapraz denetim ve Gelir İdaresi'nin özerkleştirilmesi konuları olduğu belirtilmişti. Ancak daha sonra Başbakan Erdoğan asıl sorunun çapraz denetim ve Gelir İdaresi'nin özerkliği olduğu konusunda anlaşmazlık olduğunu açıklamıştı. Ancak SABAH, 23 Mart'ta IMF ile pürüz yaşanan konularda uzlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de pürüzlerin çözüldüğünü teyit etmişti.