kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''IMF ile anlaşma yapılmalıdır"

AA
Giriş Saati : 02.04.2009 12:36
Yeni Haber
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, IMF ile anlaşmanın yapılması gerektiğini, hem de kısa sürede yapılması gerektiğini söyledi...
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen ''Para Politikaları'' konulu konferansa konuşması olarak katılan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası'nın her zaman olduğu gibi döviz piyasasının bundan sonra da sağlıklı çalışması için gerekli önlemleri alacağını belirtti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

''Merkez Bankası, her zaman olduğu gibi, bundan sonra da döviz piyasasının sağlıklı çalışması ve döviz likiditesinin desteklenmesi amacıyla, gerektiği takdirde, idari yöntemleri, imkanları basiretli şekilde kullanmaya devam edecektir. Burada, Merkez Bankası'nın eli, Türk Lirası'nda olduğu gibi döviz konusunda çok rahat değil. Parayı biz basmıyoruz. Sonuçta bir şekilde dövizi elde etmemiz, satın almamız, belli bir maliyet karşılığında almamız gerekiyor.

Döviz konusunda rezervlerimizi kullanırken, son derece ihtiyatlı, basiretli ve cimri olmamız gerekiyor. Rezervleri bugünler için biriktiriyoruz ama bunu kullanmaktan da geri durmayacağız.

Dalgalı döviz kuru ile çelişmeyecek şekilde döviz kurlarının piyasada belirlenmesi ilkesi çerçevesinde döviz piyasasında derinliğin kaybolmasına paralel olarak, sağlıklı fiyat oluşumları gözlemlendiği takdirde, döviz piyasasına doğrudan müdahale edebileceğiz.''

Merkez Bankası Başkanı Durmuş, bir gazetecinin, Hükümetin IMF ile anlaşma yapılması konusunda yönelttiği soruya da, ''IMF ile anlaşma yapılmalıdır ve en kısa sürede yapılmalıdır'' yanıtını verdi.

Enflasyonun Haziran ayından itibaren yükselişe geçebileceğini ifade eden Yılmaz, ''Enflasyon Haziran ayından sonra yükselebilir. Haziran ayında sona erecek vergi düzenlemelerinden sonra enflasyonda artış olabilir'' dedi.