kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Çok vizyoner olduğum için 5.5 milyon euro kaybettim Ali Sabancı, geçen yıl petrol fiyatlarını hedge etmelerine ilişkin, "Çok vizyoner olduğum için herkes ‘Yapma’ dedi, ben yine de yaptım, 5.5 milyon euro kaybettik" diye konuştu.

Pegasus Havayolları, Air Berlin ile köşeyi dönecek

DİLEK TAŞ
02.04.2009
Pegasus Havayolları Başkanı Sabancı, "6 yıl sonra Air Berlin köşeyi dönme ihtimali en yüksek şirket olacak. Parayı Air Berlin'den kazanacağız" dedi..
İzair'in 4. yaşında 4. uçağını filosuna katması dolayısıyla İzmir'de düzenlenen törene katılan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Air Berlin yılda 28 milyon yolcu taşıyan, Avrupa'nın 5. büyük havayolu şirketi. Air Berlin'in en yüksek hissedarlarından birinin bir Türk şirketi olması Almanlara enteresan geliyor" dedi. Air Berlin'in 6 yıl sonra köşeyi dönme ihtimali en yüksek havayolu şirketi olacağının altını çizen Sabancı, parayı Air Berlin'den kazanacaklarını belirterek, "Doğru zamanda hareket ettik. Birinci önceliğimiz Air Berlin'in kendi ayakları üzerinde nasıl durabileceği. Çünkü biz parayı oradan kazanacağız" diye konuştu.

"2008'İN ALAYI KRİZLE GEÇTİ"
2008'in ilk 6 ayında yakıt krizi, ikinci 6 ayında ise likidite kriziyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Sabancı, "2008'in alayı krizle geçti. Ancak bizim düşük maliyetli havayollarına kriz dönemlerinde bir fırsat doğuyor. Misafirler daha ucuza uçmak istiyor" dedi. İzair'in operasyonel verimliliğinin Pegasus'tan daha iyi olduğunu söyleyen Sabancı "Bu yıl İzair'le 1 milyon kişiyi taşıyacağız. Haftada 86 tarifeli uçuş olacak" dedi.