kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hedge fonlara denetim

AA
Giriş Saati : 02.04.2009 12:02
Güncelleme : 02.04.2009 12:39
Yeni Haber
G-20 zirvesinde liderler, hedge fonları denetlemeyi, küresel finansal sistemin denetimini yeni bir kurulla artırmayı amaçlıyor.....
G-20 liderleri ilk kez, büyük hedge fonları denetlemek ve küresel finansal sistemi izlemek için yeni bir denetim kurumu kurmak konusunda görüş birliği içinde bulunuyorlar.

G-20'nin taslak sonuç bildirgesine göre liderler, küresel büyümeyi düzeltmek için ekonomi politikaları konusunda işbirliği yapma ve ''para birimlerinin rekabetçi devalüasyonundan kaçınma'' sözü verecekler.
Uluslararası Para Fonu (IMF) yönetiminin güçlendirilmesi, IMF'ye, dünya ekonomisini denetlemesi için daha fazla sorumluluk yüklenmesi ve gelecekte krizlerin çıkmayacağı konusunda garantiler verilmesinin amaçlandığı taslak bildirgede, IMF'nin özel çekme haklarının (SDR) genişletilmesi ve ortaya çıkan gereksinimleri karşılamasına destek için IMF'ye yeni kaynak yaratılmasının hedeflendiği belirtildi.

Finansal İstikrar Forumu'nun yerine geçecek Finansal İstikrar Kurulu adında yeni bir küresel finansal yapının oluşturulmasının, bu kurulun dünya ekonomisi ve finansal sistemini denetlemede IMF ile birlikte çalışmasının amaçlandığı ifade edilen bildirgede, büyümenin ve istihdamın düzeltilmesi, bankaların ve kredi vermenin yenilenmesi, krizin ve gelecekte muhtemel krizlerin önlenmesi için küresel finansal kurulların güçlendirilmesi, küresel ticaretin artırılması ve sürdürülebilir düzelme sağlanması konularında söz veriliyor.

Bildirgede, ''Bu sözleri yerine getirmek için birlikte hareket ederek dünya ekonomisini durgunluktan çıkaracağız ve gelecekte yeni krizlerin çıkmasını önleyeceğiz'' denildi.