kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dimitry Medvedev Angela Merkel

Merkel: Başımızı kuma gömmek yerine artık harekete geçeceğiz

02.04.2009
Almanya Başbakanı Angela Merkel zirve öncesinde "Başımızı kuma gömmek yerine harekete geçmek için çaba göstermemiz bana güven aşılıyor" dedi..
Aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu, ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Japonya, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve İngiltere'nin devlet ve hükümet başkanlarıyla AB temsilcisinin katıldığı zirve öncesinde liderleryine farklı mesajlar verdi.

* Almanya Başbakanı Angela Merkel: Londra'ya güven ve kaygı karışımı duygularla gidiyorum. Kaygım, bu ciddi duruma karşı gerçekten tepki verip vermeyeceğimiz, güvenim ise başımıza kuma gömmek yerine harekete geçeceğimiz yönünde.

* ABD Başkanı Barack Obama: Her noktada da anlaşmayacağız. Esas görüş, hükümetin finansal piyasalarla ilgili adımlar atması, bunda bir ihtilaf yok.

* Japonya Başbakanı Taro Aso: Mali seferberliğin önemini anlayan ve anlamayan ülkeler olduğunu düşünüyorum.

* Kanada Başbakanı Stephen Harper: Hiçbirşey olmasa dahi bu noktada liderler olağanüstü tepki verse iyi olur, rolünün hakkını vermemek risktir.

* Avustralya Başbakanı Kevin Rudd: Başlıca ilk risk piyasaların potansiyel çöküşü, ikincisi ise küresel iyileşmenin manivela düzenin bozulması

* Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev: Yeni bir küresel tek para yaratma fikri üzerinde düşünmeliyiz. Şu anki sistemin ideal olmadığı ortada. Tek para dahil yeni reformlar yapmazsak küresel ekonominin önümüzdeki 10 yıl içinde gelişmesi zor.