kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rakı savaşında ikinci raund

ANKA
Giriş Saati : 02.04.2009 09:22
Güncelleme : 02.04.2009 12:39
Yeni Haber
Burgaz Alkollü İçecekler ile Mey Alkollü İçecekler arasındaki sürtüşme Rekabet Kurulu'na taşındı. ..
Burgaz Alkollü İçecekler ile Mey Alkollü İçecekler arasındaki sürtüşme Rekabet Kurulu'na taşındı. Mey İçki'nin başında bulunduğu sektör derneği ile çıkan tartışmanın ardından dernekten ayrılan Burgaz, Mey Alkollü İçkiler Şirketi'ni rekabete aykırı faaliyette bulunduğu iddiasıyla Rekabet Kurulu'na şikayet etti.

Burgaz Alkollü İçkiler, Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği'nin (GİSDER) Başkanlığı'nı yürüten Galip Yorgancıoğlu'nun başında bulunduğu MEY Alkollü İçkiler hakkında Rekabet Kurulu'na şikayette bulundu. Burgaz Alkollü İçkiler, başvuru dilekçesinde, "Mey Alkollü İçkiler San. A.Ş., Mey İçki San. ve Tic. A.Ş. adı altında faaliyet gösteren firmaların rekabeti kısıtlayıcı ve diğer alkollü içki üreticileri piyasa dışına iten faaliyet içinde olduğu"nu iddia etti.

Mey Alkollü İçkiler'in rekabeti ortadan kaldıran bu türlü faaliyetlerinin, sektörde var olan pek çok şirketi zor duruma düşürdüğünün ve tüketicinin zarar görmesine neden olduğu ileri sürülen dilekçede, ihlal nedeniyle doğan zararların tespiti için Rekabet Kurulu'ndan soruşturma açılması talep edildi.

Burgaz Alkollü İçkiler'in şikayet dilekçesinde iddia edilen ihlal konuları şöyle sıralandı:

"MEY, BURGAZ İÇKİLERİNİ SATTIRMIYOR"

"-Mey İçki'nin münhasır dağıtım yapma hakkı" olmadığı halde Burgaz ürünlerini sattırmaması.

-Restoran ve turistik tesislerde Burgaz markalı promosyon malzemelerinin tahrip edilmesi (bardakların toplatılıp kırılması, stickerların sökülmesi, ışıklı neonların toplatılması).

-Burgaz ürünlerinin yerel zincirler ve Carrefour'da satışının önlenmesi."