kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Turkcell'den rekor temettü dağıtımı:1.1 milyar TL

30.03.2009
Turkcell dönem kârının yüzde 50'sine karşılık gelen toplam 1.1 milyar TL'nin nakit temettü olarak dağıtılmasının 8 Mayıs'ta yapılacak genel kurul toplantısında teklif edilmesine karar verdi..
Turkcell, 2008 bilançosuna ilişkin 1.1 milyar liralık kârın, nominal değerde 1 adet hisse başına 0.4992 TL olarak nakit dağıtılmasını genel kurula teklif edeceğini açıkladı. Dağıtıma konu olacak tutarın, 2008 yılı net dağıtılabilir dönem kârının yüzde 50'sine tekabül ettiği belirtildi. Nakit dağıtım sonucunda kalan dağıtılabilir kâr olan 2.1 milyar liranın olağanüstü yedek olarak şirket bünyesinde bırakılmasına karar verildiği ifade edildi. Genrel Kurul toplantısının 8 Mayıs'ta yapılacağı Turkcell'de temettü ödemelerine 18 Mayıs itibarıyla başlanacak.

TALiH KUŞU'NA TALiP
Turkcell dolaylı iştiraki Şans Oyunları Yatırım Holding'i, Milli Piyango'nun (MP) özelleştirilmesine ilişkin ihaleye tek başına veya ortak girişim grubu kurmak suretiyle teklif vermesi için yetkilendirdi.
Milli Piyango'nun özelleştirilmesi kapsamında açılan ve son teklif verme tarihi 15 Nisan olarak belirlenen ihalede ön yeterlilik için bugüne kadar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) 5 başvuru yapıldı.
İhale için Doğan Holding Lottomatica OGG; Intralot; OPAP; Österreichische Lotterien Gesellschaft ile Şans Oyunları Yatırım Holding başvuruda bulundu.

COSMOFON iHALESi
Yunanistan'ın en büyük telefon operatörü OTE Makedonya'da faaliyet gösteren cep telefonu operatörü Cosmofon'u ve perakende zinciri Germanos Telekom Skopje'yi 190 milyon euroya Slovenyalı Telekom Sloveije'ye sattı. Cosmofon'un satış ihalesine Turkcell ve Türk Telekom da teklif vermişti.