kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuzey Kore'de füze fırlatma hazırlığı

AA
Giriş Saati : 26.03.2009 14:32
Güncelleme : 26.03.2009 23:00
Yeni Haber
Japonya, Kuzey Kore'nin dün rampaya füze yerleştirdiği iddiasının ardından önlemler almaya başladı...
Yetkililer, Japonya'nın kuzey sahilindeki kentlerde direkt hatlar ve acil durum merkezleri oluşturulmaya başlandığını, Kuzey Kore'nin füze fırlatması sonucunda düşebilecek muhtemel füze parçalarına karşı hazırlıklı olmak için de güvenlik tatbikatları yapıldığını belirtti.

Hükümet sözcüsü Takeo Kawamura, "Halkımızın güvenliğini ve hayatını korumak için elimizden geleni yapmaya hazırlanıyoruz" dedi.

Japonya, ayrıca başkenti Tokyo civarında bulunan PAC-3 karadan havaya füzelerinin bataryalarının bir kısmını kuzey sahiline yönlendiriyor ve füze savar taşıyan iki destroyeri görevlendiriyor.

Japon Kyodo ajansı, Kuzey Korelilerin uzun menzilli balistik füzeye benzeyen bir füzeyi fırlatma rampasına yerleştirdiğini duyurmuştu.

Ajans, fırlatma hazırlıkları yapılan füzenin Taepodong-2 füzesini andırdığını bildirmişti.

Kuzey Kore 4 ila 8 Nisanda iletişim uydusu fırlatacağını açıklamıştı. Japonya, Güney Kore ve ABD ise bunun uzun menzilli yeni füze denemesi olmasından şüpheleniyor.

Kuzey Kore rejiminin, 1998'de uzun menzilli Taepodong-1 füzesini fırlatması uluslararası krize yol açmıştı. Füze, Japonya'nın üzerinden geçip Pasifik'e düşmüştü.

Japonya, Kuzey Kore'nin iki ülke arasındaki denizde 2006'da balistik füze denemesinden sonra Pyongyang yönetimine karşı sert ticaret ambargosu uygulamaya başlamıştı.