kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yunan medyasından Ergenekon yorumu

CİHAN
Giriş Saati : 26.03.2009 14:43
Güncelleme : 26.03.2009 23:00
Yeni Haber
Yunan yazılı ve görsel medyası, Ergenekon terör örgütü soruşturmasında ikinci iddianemenin dün mahkeme tarafından kabul edilmesine geniş yer verdi. Medya, "derin devlete ikinci darbe de yapıldı" yorumuna yer verdi. ..
Ergenekon terör örgütü soruşturma sürecini, haber ve analizleriyle yakından takip etmeyi sürdüren Yunan basın yayın organları, ikinci iddianemeyi "Hükümet karşıtı ve yasadışı Ergenekon örgütü hakkında şok ifşaatlar içeriyor" şeklinde değerlendirdi.

"Örgütün hedefi, sadece AK Parti hükümeti değilmiş" diyen basın yayın organları, "Ergenekon sadece hükümeti değil, ana muhalefet lideri Deniz Baykal ve aşırı sağcı Milliyetçi Hareket Partisi'ni de hedeflemiş." görüşüne yer verdi.

İkinci iddianamenin 1909 saydadan oluştuğu belirtilen haberlerde, davanın 20 Temmuz'da görüşülmeye başlanacağı duyuruldu. İddianamede başta Şener Eruygur ve Hurşit Tolon olmak üzere 56 sanığın bulunduğu ve darbe yapmak, TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya çalışmak ve terör örgütü kurmak gibi bir dizi suçtan yargılanacaklarının altı çizildi.

İKİNCİ İDDİANAMEDE SÜRPRİZ ÇOK

"Ergenekon soruşturmasında birinci iddianame mahkemesinin yıllarca sürmesinin beklendiği" yorumu yapılan haberlerde, iki iddianamenin birleştirilip birleştirilmeyeceğinin ise henüz netleşmediği kaydedildi. İkinci iddianemenin "daha büyük sürprizler" içerdiğini görüşü vurgulandı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon'nun "avukatı olduğunu" söyleyerek örgütü desteklediğini belirten basın yayın organları, şimdi ise örgütü karşısında bulduğu yorumunda bulunuldu. Ergenekon'un Baykal'ı devre dışı bırakma planlarına Tuncay Özkan'ın öncülük yaptığı belirtilirken, darbe günlükleri nedeniyle tutuklanan gazeteci Mustafa Balbay'ın CHP'nin başına getirmeye çalışıldığı ifade edildi.

Bu arada "asit kuyuları" konusuna yer veren Etnos gazetesi ise, Albay Cemal Temizöz'ün 1990'lı yıllarda kayıp Kürt'lerin ölümlerinden suçlu bulunarak tutuklandığını yazdı. Gazete, AK Parti'nin aist kuyuları soruşturmasıyla, yerel seçimlerde Kürt'lerin oylarını avlamayı hedeflediğini ileri sürdü.