kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sudan saldırısının arkasında İsrail var"

AJANSLAR
Giriş Saati : 26.03.2009 10:08
Güncelleme : 26.03.2009 23:00
Yeni Haber
Amerikan CBS televizyonu, Sudan'da, Ocak ayında Gazze'ye sokulmak üzere silah taşıyan 17 araçlık konvoyun İsrail hava saldırısında vurulduğunu bildirdi. ..
Saldırıda 39 kişi hayatını kaybetmişti. Sudan hükümeti, saldırının arkasında ABD Hava Kuvvetleri'nin olduğunu belirtiyordu. Bununla birlikte CBS News'in güvenlik muhabiri David Martin, yarı resmi kaynaklardan alınan bilgiye göre saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

İsrail ordusundan ise, "İsrail bu tür yayınlar hakkında yorum yapmaz" şeklinde bir açıklama geldi. CBS kanalına göre, İsrail istihbaratına, silah yüklü kamyonların Mısır'a gideceği yönünde bir bilgi geldi. Bilgide, silahların Sina Çölü üzerinden geçerek tüneller vasıtasıyla Hamas'ın kontrolündeki Gazze Şeridi'ne kaçırılacağının bildirildiği ifade edildi.

Sudan'daki hava saldırısının, Port Sudan şehrinin kuzeybatısında, El-Şanun Dağı yakınlarındaki çölde gerçekleştiği belirtilmişti.

İSRAİL ORDUSU: "BU TÜR HABERLERE CEVAP VERMİYORUZ"

İsrail ordu sözcülüğü, Amerikan televizyonu CBS'in, İsrail Hava Kuvvetlerinin geçen ocak ayında Sudan'da, Hamas için silah taşıyan bir konvoyu vurduğu iddiasına ilişkin olarak sadece, "İsrail bu tür haberlerle ilgili bir cevap vermemektedir" dedi.

İsrail ordu sözcülüğü, iddiayı ne doğruladı ne de yalanladı.

CBS televizyonu, saldırı sonucunda 17 kamyondaki 39 kişinin öldüğünü, çevredeki bazı sivillerin de yaralandığını da iddia etmişti.