kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tayland'da hükümete protesto

CİHAN
Giriş Saati : 26.03.2009 10:30
Güncelleme : 26.03.2009 23:00
Yeni Haber
Tayland'da muhalif 'Diktatörlük Karşıtı Demokrasi Birliği' (UDD) grubu, başkent Bangkok'ta hükümet aleyhinde gösteriler gerçekleştirdi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı etkinliğe binlerce kişi katıldı. ..
Sabahın erken saatlerinden itibaren Sanam Luang meydanında toplanan UDD mensupları, muhalif sanatçıların bestelediği şarkılarla coştu. Kırmızı renkte giyinmeleri sebebiyle halk arasında 'kırmızılılar' olarak anılan grubun sayısı ilerleyen saatlerde daha da arttı.

Yerel saatle 12.00'da hükümet konağına doğru yürüyüşe geçmesi planlanan grubun hareket saati iki saat ileriye alındı. Erteleme açıklamasını yapan UDD liderlerinden Jatuporn Prompan, "hükümetin küresel ekonomik krizi aşmak için bazı şartlarla vatandaşlara dağıttığı 2 bin baht (yaklaşık 80 TL) tutarındaki yardım çeklerini almaya giden kardeşlerini beklediklerini" söyledi. Bir başka UDD lideri Veera Musikhapong, hükümetin şehir dışından gelen yandaşlarının yolculuk yapmasını engellemeye çalıştığını iddia etti.

Tayland Başbakanı Abhisit Vejjajiva ise, hükümet karşıtı gösterilerin şiddete kapı açmasından endişe ettiklerini vurguladı. Vejjajiva'nın, göstericilerin hükümet konağına yürüyecek olmasına rağmen ofisinde olduğu öğrenildi.

Bu arada şehirde güvenlik önlemleri artırılırken, özellikle gösterilere sahne olacak bölgede önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Polis göstericilerin geçeceği kordon boyunca kapalı devre televizyon sistemi kurdu.

Gösterileri fırsat bilen çok sayıda insan da para kazanma yolunu seçti. Kırmızı tişört, peruk, yelpaze gibi çok çeşitli ürünler de Sanam Luang civarnda işportacıların en gözde malları haline geldi.

UDD mensupları, 19 Eylül 2006'da kansız bir askeri darbeyle iktidardan indirilen eski başbakan Taksin Şinavatra'ya destek veriyor. Grup, şu an iktidarda bulunan hükümeti ordu yanlısı olduğu için protesto ediyor. Taksin Şinavatra'nın bu akşam video konferans yöntemiyle göstericilere hitap etmesi bekleniyor.