kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

25.03.2009
Kuzey Irak'ta ilk Türkçe gazete
Kürt yönetimi ile Türkiye arasında son zamanlarda gelişen siyasi düzeydeki ilişkiler sivil ve kültürel alana da yansımaya başladı. Bunun en son örneği 21 Mart'ta Erbil'de yayına başlayan ilk Türkçe gazete oldu. Şu an sadece internetten yayınlanan "Hewlerpost" adlı gazetenin ilk baskısındaki başyazıda, "Kürtlerin şimdi hiç oladığı kadar komşuları Türkleri anlamaya ihtiyaçları olduğu" belirtildi.

Merkez sağ hükümet düştü

AB dönem başkanı Çek Cumhuriyeti'nde Başbakan Mirek Topolanek başkanlığındaki merkez sağ hükümet, yapılan güven oylamasında düştü. Çek parlamentosunun bugünkü oturumuna muhalefetin sunduğu "güvensizlik önergesinin" görüşüldüğü oturumda 101 milletvekilinin oylarıyla Topolanek Hükümeti'nin düşürüldüğü açıklandı. Parlamento, 200 milletvekilinden oluşuyor.

ABD, Kasap'a koruma önermiş

Amerikalı diplomat Richard Holbrooke'un 1992-1995'deki Bosna savaşında soykırımla suçlanan eski Sırp lider Radovan Karadziç'e dokunulmazlık önerdiği ileri sürüldü. İngiliz Telegraph'a konuşan eski bir ABD'li diplomat, "Balkanlardan sorumlu heyetin başındaki Holbrooke, Karaciç'e Temmuz 1996'da bu teklifi yaptı" dedi. Karadziç, geçen yıl yakalandı. General Mladiç ise halen aranıyor.

Spor salonu gitti Suudiler ayaklandı
Suudi hükümeti, kadınlara hizmet veren spor salonlarından "tıbbi denetimi olmayanları" kapatma kararı aldı. Buna isyan eden ve kasıtlı olduğunu öne süren bir grup genç Suudi kadını, internetten "Şişmanlamasına izin ver" adı altında kampanya başlattı. İlk kadın spor salonu ülkede 6 yıl önce açılmış ve büyük ilgi görmüştü. Karara büyük paralar kaybeden salon sahipleri de tepkili.