kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Neredeyse kendimi öldürecektim!

24.03.2009
Geçtiğimiz cuma günü vizyona giren yeni filmi 'Şampiyon'la izleyiciyle buluşan Mickey Rourke, filmden önce yaşadığı zor dönemi anlattı: İntiharın eşiğine geldim, ama inançlarım yüzünden buna cesaret edemedim!..
Şöhret, para ve aile... Mickey Rourke, bunların hepsini yıllar önce kaybetmişti. Tam anlamıyla dibe vuran Rourke için geçen yıl çekilen 'Şampiyon' (The Wrestler) filmi her şeyi değiştirdi. Bu filmdeki performansıyla Altın Küre'de 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan Oscar'a da aday olan ünlü aktör, GQ dergisine bir yıl içinde verdiği ikinci röportajında samimi itiraflarda bulundu. Rourke, filmin çekimlerine başladığı ilk haftadan bu başarıyı ve ilgiyi beklediğini itiraf etti. İkinci eşi Carre Otis tarafından terk edilen ve kardeşi Joey'i kanserden kaybeden Rourke, özel hayatında yaşadığı buhranlı dönemi, kendisini işine vererek atlattığını söyledi. 'Şampiyon'un yönetmeni Darren Aranofsky'den aldığı teklifle hayatında yepyeni bir dönemin başladığı söyleyen Rourke, "Senaryoyu elime alır almaz başarının kokusunu almıştım" diyor.

Herkes tekme attı
* Darren bana senaryoyu getirdiğinde aynen şunları söyledi: "Mickey, bu filmde oynamayı kabul edersen, ne istersem onu yapacaksın. Beni dinlediğin takdirde sana söz veriyorum, Oscar adaylığını alacaksın" dedi ve söylediği her şey çıktı.
* Benim için bir projede oynayacaksam en önemli şey, yönetmene güvenmem. Ben Darren'a hep çok güvendim.
* Filmin çekimleri için birçok eski boksörle konuştum. Onlarla görüşünce yaptıkları işin ne kadar zor olduğunu anladım; birçoğu kendi ayakkabısını bağlayamıyor, denge kurmakta zorlanıyor.
* Bu filmdeki boksörün hayatı benimkine benziyor. Ben de sinema kariyerimde birçok başarıya imza attım ancak sonra işsiz kaldım. Bir kere düştüğünüz zaman insanlar da size tekme atıyor!
* Bugüne kadar çektiğim en iyi film 'Şampiyon' oldu. Bu çektiğim en zor ve en iyi film oldu. Bu filmle gurur duyuyorum.
* Yaşadığım zor günlerde intiharın eşiğine geldim ama Katolik olduğum için intihar etmemem gerektiğini ve günah olabileceğini düşündüm. Kendimi öldüreceğim anlar oldu ama cesaret edemedim.
Haberin fotoğrafları