kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Güneşi Gördüm'e ilham veren aile

NECLA GÖRGEÇ
25.03.2009
Kırmızıgül'ün son filminde esinlendiği aileyi SABAH buldu. 21 kişiyle Mardin'den göç eden İbrahim Aksoy "Filmi henüz görmedik. Hepimizin sinemaya gitmesi imkânsız" dedi..
Çocuklarıyla yaşadığı köyden terör nedeniyle göçe zorlanan bir ailenin hikâyesini anlatan Mahsun Kırmızıgül'ün "Güneşi Gördüm" filmi büyük ilgi gördü. Kırmızıgül bir röportajında "Beyaz Melek" filminin çekimleri sırasında Tarlabaşı'nda yaşayan bir "amca" ile tanıştığını ve ailenin öyküsünden etkilenerek senaryoyu yazmaya karar verdiğini söyledi. "Toplumsal içeriği olan ve yan hikâyeleriyle çok güzel bir proje" diyerek anlattığı "Güneşi Gördüm" filmine ilham kaynağı olan aile SABAH'a konuştu. Çevresinde "Hacı İbrahim" olarak tanınan İbrahim Aksoy'un Tarlabaşı'nın arka sokaklarındaki evinde 17 kişi bir arada yaşıyor. Mardin'in Dargeçit ilçesinden İstanbul'a geldikten sonra kalp krizi geçiren ve yeşil kartla by-pass ameliyatı olan Aksoy' un en küçük çocuğu 4 yaşında. Çocuklarını yoksulluk yüzünden okutamadığını ifade eden Aksoy, Kırmızıgül ile "Beyaz Melek" in çekimlerinde tanıştığını söyleyip şöyle devam etti:

KIZI FİLMDE OYNADI
"Bizim sokakta çektiler filmi. O sırada Kürtçe sohbet ettik. Buraya nasıl göç ettiğimi, köyde yaşadıklarımızı anlattım. Sonra diğer filmi de burada çektiler. Hatta küçük kızım Emine'ye ufak bir rol verdi. Ancak filmde bizim hayatımızdan da anlatımlar olduğunu bilmiyordum. Mahsun Kırmızıgül veya ekibi bizi daha sonra hiç aramadı. Sadece buradaki çekimler sırasında sohbetlerimiz oldu, o kadar. Biz filmi görmedik. Hepimizin birden sinemaya gitmesine imkân yok..."