kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
STELYO BERBERAKİS

50'likler tazeleşti...

ATİNA- Yunanistan'da ve Fransa'da yapılan bir araştırma, günümüzde yaşları 50'yi geçen erkeklerin 50 yıl önceki 50'liklere oranla daha "taze" olduklarını gösterdi. Ancak günümüzdeki bu taze 50'liklerin garip bir panik havası içinde oldukları da ortaya çıktı.

Öyle ya, günümüzün 50'likleri, 50 yaşına gelene dek çok daha değişik bir kültürle yetişmişlerdi. İşsizlik sorunu yoktuKadınları hem çalışıyor hem evlerine bakıyordu. AIDS denen bir hastalık olmadığı için gönlünce sex yapabiliyorduboşanabiliyordu.. Ağır ağır gelişen teknolojinin ilk meyvelerini tadabiliyordu

50'sini geçen günümüzün erkekleri 50 yıl boyunca aldıkları bu kültür ile baş döndürücü bir hızla gelişen topluma ayak uydurmaya çalışıyor Günümüzün erkekleri babalarının 50'li yaşlarına benzememek için ellerinden geleni yapıyor..

Saçlarına kır düşmüş olduğunun ve vücutlarının eskisi gibi "kıvrak" olmadığının farkına varmalarına rağmen, sırf zamana ayak uydurabilmek ve önlerinden geçen treni kaçırmamak için gençlerin dinlediği müzikleri İpod'larına indiriyor; face book hesapları aracılığıyla kendilerinden daha genç kızlarla tanışmaya çalışıyor; yırtık Blue Jean ve Converce'lerinden ayrılmak istemiyor ve en önemlisi "artık beğenilmediği" korkusunu aşmaya ; kendisini bir daha, bir daha, kanıtlamaya çalışıyorTüm bunları yaparken de psikologlara bile parmak ısırtan müthiş bir varlık krizi geçiriyor

"Marianne" dergisine konuşan toplum bilimciler; "ünümüzün 50'likleri almış oldukları kültürle dünyayı kendilerinin şekillendireceklerine inandırılmışlardıOysa şekillendirecekleri sandıkları bugünkü dünyanın kendilerini şekillendirdiğini gördükçe büyük bir şaşkınlık ve korku içine giriyorlar" görüşündeler.

45-65 yaşlarındaki erkekler üzerinde ihtisas yapmış doktorlar ise 50'liklerin sex hayatında daha "hırslı" olduklarında karar kılmışlarAynı doktorlar "50'likler ne denli sık sex yaparsa ; panik ve varlık krizlerini o denli daha kolay aştıklarına" da kanaat getiriyorlar.

Günümüzün 50'liklerinin profili ise şu altı satırla özetleniyor:
Hırslı ve şımarık
Kendine fazla güveni olmayan ve ruh halleri karmaşık;
Kendilerini kanıtlamak için sürekli bir arayış içindeler;
Kadın imajına son derece bağımlılar;
Kır saçlarına rağmen çağdaş olmaktan ısrarlılar;
Genç görünümlü olmalarına rağmen sırt ağrılarının bollaşmasından şikayet ediyorlar

Toplum bilimcilerin ve psikologların 50'liklerle "ilişki" kurmak isteyen kadınlara da şu tavsiyelerde bulunuyorlar:

Günümüzün 50'likleri en iyisinden en beterine kadar açılan bir yelpaze içinde her şeyi göze alabilecek bir hırsa ve duyguya sahipler. Kendisiyle başa çıkabilmeniz için çok sabırlı olmanız şarttır. Aksi halde kendinize daha genç birini bulun...!!!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın