kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Somon balıkları üzerine bir araştırma için Alaska’da bulunan Nicholas Hughes, annesi, şair Sylvia Plath’ın trajik kaderini paylaştı.

Annesinin acıları onun mirası oldu

24.03.2009
Pazartesi günü Alaska'da intihar eden Nicholas Hughes (47), trajedilere alışkın bir ailedendi. Annesi, ünlü şair Sylvia Plath 46 yıl önce aynı şekilde ölmüştü..
İngiliz edebiyatının en büyük şairlerinden Ted Hughes ve Sylvia Plath'in 47 yaşındaki oğulları Nicholas Hughes'un pazartesi günü kendini asarak intihar edişi, 20. yüzyılda edebiyat dünyasını en çok sarsan trajedilerden birinin devamı olarak görülüyor. Çünkü büyük aşkı Ted Hughes'un kendisine hayatı zehir ettiği, onu aldattığı bir dönemden sonra, Sylvia Plath'in 1963'de intihar edişiyle bu ailenin üzerinde karanlık bulutlar dolanmaya başlamıştı. Annesi intihar ettiğinde Nicholas Hughes henüz bebekti ve onu uyuttuktan sonra Sylvia Plath havagazını açarak kendi canını almıştı. Feministler bu olaydan sonra Plath'in eşi Ted Hughes'u suçlamış ve onu erkek egemenliğinin bir sembolü olarak eleştirmişlerdi. Ted Hughes annelerinin nasıl öldüğünü çocuklarına anlatmamıştı. Ailenin kız çocuğu Freida Hughes, 20'li yaşlarında, yazdığı çocuk kitaplarıyla; depresyon ve anoreksiyayla nasıl mücadele ettiğini anlatarak yeniden gündeme gelmişti. Evrimci bir ekoloji uzmanı olan Nicholas ise edebiyat dünyasından uzak bir hayat sürdü. Hayatının son döneminde üniversitedeki görevinden ayrılan ve kilden çanak-çömlek yaparak münzevi bir hayat süren Hughes'un doğa sevgisi, balıkçılık meraklısı babasından geliyordu. 1998 yılında kanserden ölen Ted Hughes'un hayatındaki trajediler, Sylvia Plath öldükten sonra da bitmemişti. 1969'da, Plath'i aldatarak birlikte olduğu Assia Wevill, Sylvia Plath gibi havagazını açarak intihar etmiş, kızı Shura'yı da öldürmüştü. Görüşüne başvurulan bilim insanları, Plath ailesindeki trajedilerin sebebinin 'intihar geni' olmasını ise düşük bir ihtimal olarak görüyorlar.