kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Kara Kedi açıklaması...

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda CMK 250. maddesi ile yetkilendirilen 3 Cumhuriyet savcısı, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 27.01.2009 tarihinde yapılan toplantıda oybirliğiyle alınan kararla atanmıştır. Toplantının ardından HSYK Başkanı sıfatıyla tarafımca basın açıklaması yapılarak bu karar kamuoyuna duyurulmuştur.Kasım İlimoğlu, HSYK tarafından sicili, birikimi ve deneyimi gözetilerek oybirliği ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na (CMK 250. madde) tayin edilmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir bütündür. Soruşturmanın kapsamlı olması halinde, Cumhuriyet Başsavcılığı'nca birden fazla Cumhuriyet savcısının görevlendirilmesi mümkün olup, bu savcılar arasında fikir uyuşmazlığı çıktığında, bu durum yasalar çerçevesinde Cumhuriyet başsavcısı tarafından çözümlenir. Bir soruşturmada görev yapmak üzere atanan Cumhuriyet savcısının "Kara kedi" olarak nitelendirilmesi ise kesinlikle tasvip edilemez. Yargı mensuplarının yıpratılmasının kimseye yararı bulunmamaktadır. Ayrıca Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'nun sicilinde iş terakümüne neden olduğuna ilişkin herhangi bir kayıt yoktur"
Yukarıda okuduğunuz açıklama Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, "Ergenekon savcıları gergin" başlıklı yazıma gönderdiği itirazın özeti. Herşeyi anladım ama şu Kasım İlimoğlu'nun 'kara kedi' ye benzetilme kısmını anlamadım şahsen. Ben, "Savcılar arasına kara kedi girmiş" dedim. "Bu kara kedinin adı Kasım İlimoğlu" demedim ki!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın