kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Hocam, kocalarımıza kötü örnek oluyorsun!

Dün, bizim kızlarla bir aradaydık. Sordular; "Bu hafta kimi düşünüyorsun söyleşine."
Biraz da gırgır olsun diye, dedim ki; "Yaşar Nuri Öztürk."
Aman demez olaydım!
Kızların tekmili birden üzerime atladı.
"Arkadaşlar, unuttunuz galiba ben bir gazeteciyim. Görüyorsunuz, adam seçimleri bile geride bırakacak malzemelerle gündemde. Bu hafta onu konuşturan malı götürdü " diyerek haberci refleksimle cevap vermeye çalıştım ama "ııııhhhh." Bizim kızlar, "Nuh" deyip, "Peygamber" demeyen türden!
"Bırak malı sen götürme! Ahmet Hakan götürsün.Ya da Mehmet Ali Birand! Olmadı Fehmi Koru" diyerek acayip bir duruş sergilediler.
Meğerse bu aldatma hikâyesi çıkıncaya kadar bizim kızların kocalarına karşı kullandıkları en önemli referansları Yaşar Nuri Hoca'ymış.
İçlerinden biri döküldü:
"Kızım bir de arkadaşımız olacaksın. Sana fren yapamıyoruz biz, diğerlerine ne diyelim? Adam kâbus gibi çöktü evimin içine. Düne kadar kocama, 'Ya bu Yaşar Nuri Hoca'nın ağzından bal damlıyor. Ne güzel anlatıyor kadının İslam'daki değerini, aile saadetinin, evlilik sözleşmesinin önemini ve aslında tek eşliliğin modern dünyanın devamı için ne kadar vazgeçilmez olduğunu' diyerek hep örnek gösterdim. Başıma gelene bak! Pazar günü, 'Duydun mu senin hocanın marifetini? Zavallı karısı hocayı kendi evinde basmış. Şahane sevgilisiyle!' diyerek kafa buldu benimle.. 'Bak görüyorsun işte, göklere çıkardığın adam bile dayanamıyor karısını aldatıyor! Yat kalk şu kocacığına şükret' diyerek resmen tehdit etti"
Anlayacağınız bizim kızların etekleri tutuşmuş, "Yaşar Nuri Hoca kocalarına kötü örnek olacak" diye. Eh haksız da değiller hani. Atalarımız bile zamanında bu durumu özetleyecek şu sözü etmemişler mi?
"Hoca böyleyse cemaat ne yapsın?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın