kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Şahin esnafı dinledi

AA
Giriş Saati : 24.03.2009 18:05
Güncelleme : 24.03.2009 18:57
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'nın Kepez ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü ve partililerle Dokuma ve Çallı semtlerinde esnafı ziyaret eden Bakan Şahin, vatandaşlarla sohbet etti. Kaldırımdan mikrofonla vatandaşları selamlayan Bakan Şahin'in yanına giden büfe sahibi Hülya Baran, İddaa bayiliği için beş yıldır başvurusu olmasına rağmen kendisine sıra gelmediğinin söylendiğini, buna karşın kurulacak cihaz için de bazı kişiler tarafından 50 bin TL rüşvet istendiğini öne sürdü.

Sorunun ne olduğunu ve bayiliğin neden kurulmadığını anlamaya çalışan Bakan Şahin, rüşvetin kim tarafından istendiğini sordu. Kadının isim vermemesi üzerine Bakan Şahin, ''Çok önemli bir suçlama yapıyorsunuz. Kimse söyleyin araştıralım. Biz rüşvetle kirlilikle mücadele ediyoruz. Bize söyleyeceksiniz ki araştıracağız'' dedi.

Kadının, Bakan Şahin'in spordan sorumlu devlet bakanlığı döneminde çıkan yasa ile iki bayilik arasındaki uzaklığın 250 metre olarak belirlendiğini söyleyip, bu konuda yardım isteyince, Şahin, ''İki bayi arasında en az 250 metre olacak, kurallar var. Bu şartlara uymuyorsanız niye beni suçluyorsunuz'' diye tepki gösterdi. Kadının, ''Ama bu kanunu siz çıkardınız, çok mağdurum'' demesinin ardından Bakan Şahin, şöyle konuştu:

''Sizin için kanun mu değiştireceğiz? Her gün kanun mu değiştirelim? Nalıncı keseri gibi olmayalım, kendimize yontmayalım. Kural 250 metre ise 250 metre olacak. İş başında bulunan idarecilere rüşvet suçlaması yapıyorsunuz. Ben de diyorum ki kim istedi. Söyleyin bulalım. Kim istedi kardeşim. Töhmet altında bırakmayın. Adalet Bakanını Spor Toto ile meşgul ediyorsunuz.''

SİGORTA PRİMİ ŞİKAYETİ


Özlem Uysal da isteği bağlı sigorta priminin 160 TL'den 230 TL'ye yükseltildiğini belirterek, ''Herkes isyan ediyor. Ailem sigorta primimi yatırmakta zorlanıyor'' dedi. Şahin, konuyu araştıracağını bildirdi.
Bakan Şahin'in kaldırımda yürüdüğü sırada, bir apartmanın birinci katında oturan yaşlı bir kadın da penceresinden, ''Bakan bey, iş verin, aş verin. Gençler hep işsiz, herkes ağlıyor. Bunlarla ilgilenin'' diye bağırdı. Kadın bağırmayı sürdürürken Bakan Şahin, partililere, kadının sorunuyla ilgilenilmesi talimatını verdi.

Özel güvelik görevlisi bir genç de Elmalı ilçesinde bir firmaya iş için başvurduğunda kendisine, ''İşe alınacakları AK Parti ilçe başkanı öneriyor'' denildiğini ileri sürerek, Bakan Şahin'den yardım istedi. Partisinin, özel şirketlere iş talepleriyle ilgili herhangi bir baskısı ve önerisi olamayacağını kaydeden Şahin, ''Bizim teşkilatımızın özel şirketlerle ne işi olabilir? Böyle bir şey olduğunu düşünemiyorum ama yine de konuyu araştıracağım'' dedi.

Çallı semtinde de partisinin Kepez Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü'yü mikrofondan tanıtarak, pazar günü yapılacak yerel seçimde oy isteyen Şahin'in yanına gelen bir kadın, belediye hizmetleriyle ilgili taleplerini dile getirdi. Kendisine otobüslerde yer verilmediğinden yakınarak, yardım isteyen kadının talebine şaşıran Bakan Şahin, gülerek, ''Ne diyeyim. O zaman vatandaşlara bir kez daha, kadınlara ve yaşlılara yer vermeleri çağrısında bulunalım'' diye konuştu.

Bir gencin de bazı yargılamalarda verilen cezalarda adaletsizlik bulunduğunu iddia etmesi üzerine Bakan Şahin, yargılamayı mahkemelerin yaptığını, kendilerinin şöyle ceza verin, şöyle karar verin demesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Aynı gencin, koşullarını görmesi için Adalet Bakanı Şahin'in Antalya E Tipi Cezaevi'ni ziyaret etmesi önerisi karşısında da Şahin, cezaevlerini ziyaret ettiğini, tek kişilik koğuşları bile ziyaret ettiğini ve hepsiyle ilgilendikleri karşılığını verdi.