kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Malay:Makamımı bırakıyorum

AA
Giriş Saati : 24.03.2009 14:58
Güncelleme : 24.03.2009 18:57
Yeni Haber
Aydın Valisi Mustafa Malay, ''makamını bırakıyorum'' dedi...
Aydın Valisi Mustafa Malay, düzenlediği basın toplantısında, devlet ciddiyetiyle valilik görevini yaptığını, gazetelerde hakkında çıkan iddiaların kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyledi.Vali Malay, şöyle konuştu:
''Devletin üzerinde zerre kadar şaibe kalmasın. 'Valilik mitinge insan davet etti' diye bir kişi dahi inansa devlet için yaradır. Fırsat vermemek için makamımı bırakıyorum, en çok sevdiğim ilimi bırakıyorum. Mesaj alsınlar, yalan yazan basın ve yalan konuşan siyasiler.''

Aydın Valisi Mustafa Malay, kendi isteği ile merkeze alınması için başvuruda bulunduğunu söyledi.Vali Malay, makamında düzenlediği basın toplantısında, hakkındaki iddialarla ilgili bilgi verdi.

Aydın'da 4,5 yıl görev yaptığını, Aydın halkına şükran borçlu olduğunu belirten Vali Malay, ''ayrılsak da beraberiz. Mevkiler, makamlar geçici, önemli olan sadık dostluk. Aydın sevgimiz devam edecek'' dedi.
Görevi süresince halkla kaynaştığını, yasaların verdiği yetkinin dışına çıkmadığını, dürüstlük, tarafsızlık, adalet ilkesinden sapmadığını, değişik iktidarlarla çalıştığını belirten Vali Malay, şunları söyledi:

''Özellikle sormak istiyorum; benim kimseye farklı bakışım oldu mu? Olmadı değil mi? Herkese eşit uzaklıkta, eşit mesafede devlet ciddiyetinde görev yaptım. 'Ben bulunduğum zaman değil de, görevden ayrıldıktan sonra gittiğim zaman o bölge halkı beni nasıl hatırlar?' Kendime ona göre çeki düzen verdim. Halkın menfaatini korudum. Ben 5 yaşında babamı kaybettim. Okuma yazması olmayan bir annenin evladıyım. Fakirlik fukaralık içinde orta okula kadar ancak okuyabiliyorum. Bu devletim benim bütün masraflarımı karşılamak suretiyle polislik imtihanlarını kazandım ve iki üniversite bitirdim. Sıradan bir memur olmayı hayal ederken, devletin en yüksek makamına kadar geldim. Onlara sadakat borçluyum. Devlete ve millete uzanan el, hangi güç tarafından gelirse gelsin, görevimin başında olduğum sürece onun karşısında durdum.''

''BİLMEDEN ARAŞTIRMADAN YAZDILAR''

Vali Malay, basın mensuplarının ve medya kuruluşlarının yersiz, mesnetsiz iddialarda bulunduğunu, yazılanların gerçekle alakası olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Aydın'daki mitingi sırasında devlet memurlarının izinli sayıldığı yönündeki iddiaların gerçekle ilgisi bulunmadığını belirten Vali Malay, şöyle devam etti:

''Dediler ki, 'Vali devlet memurlarını izinli saydı, mitinge davet etti.' Aslı astarı yok. Okul açılış töreninde ilgili kamu görevlileri geldi, onların tamamı da gelemedi, o büyüdü de büyüdü. Yanlış söz konusu değil, bilmeden, araştırmadan yazdılar. Bazıları benimle görüştü doğruları yazdı. Medyaya düşen görev incelemek, araştırmak ve doğru haber yapmak. Sizlere basın toplantısı yaptım, gerçekleri anlattım. 'Sapla samanı birbirine karıştırmayın' dedim. Günler geçti, bazı medya kuruluşları bu açıklamaları ya görmüyorlar, ya duymuyorlar. Her gün yalan yanlış haberlerle oturup kalkıyoruz. Siz buradasınız, kamu görevlileri izinli mi sayıldı? Hangi devlet dairesinde memurlar izinli? İspat edin bir kişi mitinge davet edilmiş mi? Katıldıysa bunu ispat edin, sizini elinizi ayağınızı öpeyim. Yoksa yazmayın vazgeçin.''

Vali Mustafa Malay, Aydın'da beyaz eşya dağıtıldığının da yazıldığını, ancak ne merkezde, ne ilçelerinde beyaz eşya dağıtılmadığını söyledi.
Halkla bütünleşmiş bir insan olduğunu, Ordu, Erzurum, Şırnak'ta görev yaptığını, oralarda da taraflı hiçbir çalışması olmadığını belirten Vali Malay, şöyle devam etti:

''İspat edin. Neden suçluyorsunuz? Vicdanlı olun. Bizi cephe alıyorsanız halktan utanın. Aç sor, sana seve seve bilgi vereyim. Sen beni değerlendiremezsin. Uzaktan kumandalı olarak sen beni nasıl değerlendirirsin ve yanlış haberleri yazıyorsun. Vali devletin malını çar çur etti mi? Kışın kaloriferleri yakmıyorum ki devletin malı israf olmasın diye. Bu iftiraları atmaya hiç mi çekinmiyor?

Bunları kamuoyunun vicdanına terk ediyorum. Halk beni de biliyor, bu yalan yanlış haberleri yazanları da biliyor. Kendi isteğimde müracaat ettim ve 'beni merkeze alın' dedim. Beni sevenler çok üzüldüler, çok yıprandılar. Bazıları başka şey aramaya çalışıyorlar. Valilik makamından daha güzel ne olabilir? Devletin ayağını taşıyoruz. Ben bu makamdan daha fazla ne isteyebilirim?''

''KARARNAME GELMEDİ''

Vali Malay, merkeze alınmasıyla ilgili herhangi bir kararnamenin kendisine ulaşmadığını söyledi.CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bugün Aydın'da bir miting yapacağını ve bu miting için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için alınan önlemlerin aynısının alındığını belirten Vali Malay, şunları kaydetti:

''Bakanlar Kurulu kararı çıkar, Cumhurbaşkanı onaylar gider. APS ile gitmiyorum, kendi isteğimle, usulüne uygun bir şekilde arzı veda ediyorum. Kararname gelmedi, bekliyorum. Bir cevap verdim, o öyle söyleyince, onun cevabı oldu. Kararname çıkar, husumet yok. Yeter ki devlete saldırı olmasın, her yapılan kanıma dokunur. Beni tanımayan tek bir kişi 'valilik makamı taraflı hareket etmiştir' cümlesine inansa, bu beni rahatsız eder. Devletim en ufak bir töhmet altında kalmasın. Bir mesaj olsun; 'biz de kendimize gelelim, bundan kendimize ders çıkarılım' bunu bekliyorum, başka bir beklentim yok.

Sayın Baykal'ı memnuniyetle karşılarım. Yalan konuşuyorlar, yalancının mumu da yatsıya kadar yanar. Yalanları ortada. Burada siz varsınız. Allah'tan başka kimseden yardım beklemiyorum. Her dönemde devletime sadakatli hizmet ettim, bir kalkan gibi dikildim.''

Vali Malay, gazete haberlerinin düzeltilmesi için müracaat edeceğini, yasal yollara da başvurabileceğini söyledi.

Kararname çıkıncaya kadar görevinin başında olduğunu belirten Vali Malay, ''acele alınmış bir karar da olabilir. Halkım beni iyi hatırlasın. Devletin üzerinde zerre kadar şaibe kalmasın. 'Valilik mitinge insan davet etti' diye bir kişi dahi inansa, devlet için yaradır. Fırsat vermemek için makamımı bırakıyorum, en çok sevdiğimi ilimi bırakıyorum. Mesaj alsınlar, yalan yazan basın ve yalan konuşan siyasiler'' şeklinde konuştu.