kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu'ndan yeni iddialar

Giriş Saati : 24.03.2009 15:19
Güncelleme : 24.03.2009 18:57
Yeni Haber
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Topbaş ile ilgili yolsuzluk iddiasında bulunarak, "İstanbullunun elinden alınan 4 milyon avro var. Sayın Topbaş sessizliğini koruyor" dedi...
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Serdar Kepenek bugüne kadar niye ortaya çıkmıyor? Ne özelliği var? Herhalde kelebek oldu. Uçtu yani, ama kelebeklerin ömrünün kısa olduğunu biliyorsunuz'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz başkanlığında yapılan ''Ekonomik Krizin Toplumsal Etkileri İstanbul Araştırması''nın sonuçları, Dedeman Otel'nde düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.
Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, insanların günlük yaşamlarında işsizlik ve yoksulluğu iliklerine kadar hissettiklerini belirterek, İstanbul'da yoksulluğun ve işsizliğin giderilmesi için kadınların hesabına 600 TL yatırma ve her evden bir sigortalı yapma projelerinin bulunduğunu anımsattı.

Kılıçdaroğlu, kaynak yaratan ve yarattığı kaynağı hakça bölüşen bir belediye hedeflediklerini ifade ederek, ''Biz İstanbul'un rantına değil İstanbul'un sorunlarına talip olmak istiyoruz. Birileri İstanbul'un rantına sahip oldu ve son 6 yılda Japonya'dan daha fazla dolar milyarderi Türkiye'de çıktı'' diye konuştu.

İstanbul'un rantının hakça bölüşülmesi durumunda bugünkü açlık ve yoksulluğun olmayacağını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, ''Yurttaşların yüzde 50'ye yakını umutlarını koruyor. Çünkü demokratik süreç içinde halkın sorunlarının mutlaka çözüleceğinin bilinmesi gerekiyor'' dedi.
Bir gazetecinin, ''Başbakan Erdoğan, 'iş yerlerinin iş sahiplerinin beceriksizliği nedeniyle kapanıyor' diyor. Siz ne diyeceksiniz?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, kısa bir süre önce Perpa ile İstanbul Manifaturacılar ve Kumaşçılar Çarşısı'na gittiğini hatırlatarak, çoğu dükkanın kapalı ve esnafın şikayetçi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''Başbakan, dünyanın en zengin başbakanları sıralamasında ön sırada olduğu için yoksulluğu unuttu. İçinden çıktığı insanları unuttu. İçinden çıktığı insanları unutmuş olacak ki sayın Başbakan, krizin İstanbul'da, kentte nasıl binlerce aileyi, yoksul, aç ve sefil vaziyete getirdiğini herhalde bilmiyor'' diye konuştu.

ALİM SUDAŞ KONUSU

Bir gazetecinin, ''Alim Sudaş ismini gündeme getirdiniz. Daha detaylı bilgi verir misiniz?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Bu konuda daha sonra bilgi vereceğiz. Yine uluslararası bir konferans yapıldığı söyleniyor. Büyük paralar ödeniyor. Bunun sonuçlarını biz de merak ediyoruz. Konferansa kaç kişi katıldı? Ne kadarlık otel masrafı ödendi? Bu parayı niçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ödedi? Uluslararası konferanslar düzenleyen kuruluşlara değil de niçin böyle bir kişiye verildi? Bunu soracağız.

Asfalt olayı biliyorsunuz gittikçe renkleniyor. Merak ediyorum nasıl bir belediye başkanımız var? Olağanüstü bir yolsuzluk var. İstanbullu'nun cebinden alınan 4 milyon Avro var. Sayın Kadir Topbaş sessizliğini koruyor. Nasıl bir belediye başkanı anlamak mümkün değil. Gerçi kendisinin görünürde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu biliyorum. Sizler aracılığıyla istirham ediyorum. Sayın Başbakan bu soruyu yanıtlar mı acaba?Serdar Kepenek bugüne kadar niye ortaya çıkmıyor? Ne özelliği var? Herhalde kelebek oldu. Uçtu yani, ama kelebeklerin ömrünün kısa olduğunu biliyorsunuz. En son İsfalt bazı Alman isimler açıkladı. Bunlar gelip kurs verdiler diye... Onların da hayali olduğu ortaya çıktı. Çünkü yabancı birisinin Türkiye'de çalışması için bakanlıktan izin alınması lazım. Öyle bir izin yok.''

Bu isimler için sigorta ve gelir vergisi de ödenmediğini ifade eden CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kılıçdaroğlu, ''O zaman sormayacak mı İstanbullu bu 4 milyon Avro'yu nereye, nasıl ödediniz ve hangi gerekçelerle ödediniz? Sayın Kadir Topbaş belki cebinden ödemiş olabilir. Cebinden ödediyse o zaman bunu açıklasın. 'Ben bu parayı cebimden ödedim' desin. Ama İstanbul'un belediyesinin cebinden ödenmişse bunu da açıklaması lazım. Gerçekten bir belediye başkanıysa tabii. Görünürde bir belediye başkanıysa açıklamamak da tabii ki haklı. Belediyeyi tanımıyor. Belediyeyi bilmemiş olabilir.'' dedi.

''Araştırma İstanbul'un ekonomik durumunun kötü olduğunu gösteriyor. Bu sandığa nasıl yansır? Krizden sadece katılanların yüzde 25'i hükümeti sorumlu tutuyor. Bu da hükümetin kendi hesabına bir başarı değil midir?'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, krizin sandığa olumsuz yansıyacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Yoksulluk, krizden önce de vardı. Kriz döneminde bu yoksulluk daha da derinleşmiş oldu. Yurttaşların yüzde 25'inin hükümeti sorumlu tutması aslında düşük bir oran değil, ama küresel anlamda krizin başladığını hepimiz biliyoruz. Her ülke zamanında yeterli önlemleri almasına karşın, hükümetin yeterli önlemleri almadığını biliyoruz'' şeklinde konuştu.

Bir başka soru üzerine de Kılıçdaroğlu, Pazar günü seçmenlerin sandığa gitmesini istediklerini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz da İstanbul Üniversitesince, 18 ilçede toplam 1066 kişiyle görüşülerek gerçekleştirilen ''Ekonomi'' konusundaki araştırmanın bulgularını anlattı. Toplantıya CHP'li Gürsel Tekin ile bazı belediye başkan adayları da katıldı.