kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Burası guguk devleti değil hukuk devleti'

Ergun AKSOY- Ali EKEYILMAZ
24.03.2009
İnönü'den söz etmesini eleştiren Baykal'a "Ağzımın tapusu sende değil" yanıtı veren Erdoğan, Deniz Feneri dosyasıyla ilgili olarak da CHP liderine "Savcıya git" çağrısı yaptı..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Deniz Feneri dosyasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "Burası gukuk devleti değil, inandığın güvendiğin dosya varsa git savcıya" dedi. Erdoğan, "Sen İnönü'yü ağzına alamazsın" diyen Baykal'a, "Ağzımın tapusu sende değil. Kusura bakma biraz insan haddini bilir" yanıtı verdi.
Bolu'da CHP'nin tapusunun Baykal'da, MHP'nin Genel Başkan Devlet Bahçeli'de, AK Parti'nin ise milletin elinde olduğunu söyleyen Erdoğan, Baykal'a şöyle yüklendi: "Çağlayan'da bayağı kızmış. Kimyası bozulmuş.
Bana 'Sen İnönü'yü ağzına alamazsın' diyor. Benim ağzımın tapusu senin elinde değil ki. CHP'nin tapusu senin elinde bunu biliyoruz ama kusura bakma biraz insan haddini bilir. Biz tarihimizin güzelliklerini nasıl konuşuyorsak, yanlışlıklarını da konuşuruz.
Baykal, 'Daha ileriye de niye gidemiyor' diyor. Ben daha ileri giderim de onu da sana mı soracağım. Sen açık konuş, net konuş. Sen tarihinle, geçmişinle hesaplaşabiliyor musun? 'CHP'nin aleyhinde konuşmak Atatürk'e hakaretmiş. Bir defa haddini bil haddini.
Bir defa o CHP senin başında olduğun CHP değil, geç onu geç. Baykal mağlup olmayı kabul etmiş. Şim de kac gol yiyeceğini konuşuyor." Baykal'ı ve Bahçeli'yi Bolu Tüneli'nden geçmeye Eskişehir hızlı trenine binmeye davet eden Erdoğan, "Çok iyi olacak gel modernliği gör. Eğer binmezsen, oraya gitmezsen ben seni mürteci ilan ederim.
Asıl mürteci bunlar, gelişmeye karşı" dedi.
Baykal'ın Deniz Feneri Dosyası'nı diline dolamasını eleştiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Efendim dernekler varmış organizeymiş, suymuş, buymuş...Vesaire vesaire. Geç onu geç. Burasın gukuk devleti değil. Hukuk devleti. Elinde güvendiğin dosya varsa git savcıya. Kardeşim bunlar palavracı. Halep ordaysa arşın Türkiye'nin hukuk devleti, müracaatını yap."

'SESSİZ DEVRİM KONUŞULUYOR'
Erdoğan Düzce'de Anıtpark'ta düzenlenen mitingde ise "Bugün dünya başkentlerinde sessiz devrim konuşuluyor. Sidney"den Ottowa'ya, Cape Town'dan New York'a, Tokyo'dan Saraybosna'ya kadar her yerde Türkiye'nn dik duruşu konuşuluyor"dedi. Bahçeli'nin yurtdışı harcırahlarına yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Erdoğan şöyle dedi: "Sayın Bush buraya geldiyse, sayın Obama şimdi buraya geliyorsa, Dışişleri Bakanları bir kaç kez buralara geliyorsa, buralarda yan gelip yattığımız için gelip gitmiyorlar. Ortadoğu'da, bölgede ağırlığımız sebebiyle oluyor."