kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

6 ilde operasyon: 62 gözaltı

Giriş Saati : 10.03.2009 17:57
Güncelleme : 10.03.2009 20:42
Yeni Haber
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Hatay'ın da bulunduğu birçok ilde yasadışı örgüt MLKP'ye yönelik operasyon düzenlendi. ..
Atılım gazetesi ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu'nun, 29 Mart Yerel Seçimleri sonrası provokasyon amaçlı gösteri ve olaylar gerçekleştirmeyi planladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre emniyet güçlerinin 6 ilde gerçekleştirdiği operasyonun 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde alınan bazı istihbarat bilgileri nedeniyle yapıldığı öğrenildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Hatay, Mersin, Adana gibi illerde gerçekleştirilen operasyonlarda Atılım gazetesi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu büroları ve bazı evlere polis baskın yaptı.

Çok sayıda bilgisayara el koyan polis İstanbul'da 33, Ankara'da 8, Mersin'de 5, Adana'da 13, Antakya'da 3 kişi olmak üzere 62 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul'da sabah 05:30 sıralarında başlayan baskınlara özel harekat timlerinin yanı sıra terörle Mücadele Şubesi ekiplerinden oluşan çok sayıda polis katıldı. Baskın yapılarak arama yapılan yerler arasında Aksaray'da Güneş Ajans isimli yer ile Millet Caddesi üzerinde bir iş yeri, ESP'ye ait çok sayıda büro ile bazı evler yer aldı.

İstanbul'daki operasyonda aralarında Atılım gazetesi çalışanlarının yanı sıra ESPliler'in de bulunduğu öğrenildi. Basılan yerlerdeki aramalarda bazı bilgisayarlar, çok sayıda CD ve yazılı belgelere el konulduğu ve incelenmek üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi. 6 ilde yapılan operasyonlarda ESP il temsilcilerinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyona ilişkin bilgilere göre polisin 29 Mart yerel seçimleri öncesinde aldığı bazı istihbari bilgileri değerlendirerek operasyon yaptığı öğrenildi. MLKP örgütüne yönelik önceki yıllarda yapılan kapsamlı operasyonlarda örgütün üst düzey sorumluları tutuklanmıştı. Örgütün yeniden yapılanması aşamasının önüne geçmek amacıyla çalışma yapan polisin seçimler sonrasında özellikle 1 Mayıs gösterilerinde provakatif eylemler yapılacağı bilgisini aldığı öğrenildi. Seçimler sonrasında olaylı gösterilerle siyasi ortamda kargaşa oluşturulması hazırlığı yapıldığı duyumları üzerine operasyon yapıldığı öğrenildi. Bazı örgüt üyelerinin örgütün önde gelen isimlerinin ölüm yıl dönümlerinde provokasyon amaçlı eylemler planladıkları da iddia edildi.


(CİHAN)