kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

10.03.2009
Şahin'den ziyaret
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, dün Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret etti. Org. Başbuğ ile bir araya gelen Şahin Genelkurmay Karargâhı'nda yaklaşık 1 saat kaldı. Adalet Bakanlığı yetkilileri dünkü sürpriz ziyaretle ilgili olarak görüşme talebinin Bakan Şahin'den geldiğini belirtti. Görüşmenin Ergenekon soruşturmasının asker ayağıyla ilgili tartışmalar sürerken yapılmış olması da anlamlı bulundu. Özellikle eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in, Savcılık ifadelerinin basına sızması askerde rahatsızlık uyandırmıştı. Adalet Bakanlığı da bu eleştirilere karşılık bilgilerin nasıl sızdırıldığının anlaşılabilmesi için hâkimler ve savcılara yönelik soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. ANKARA

'Suikast bilgisi var'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ergenekon davasının dünkü duruşmasına gönderdiği yazıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel ve gazeteciyazar Fehmi Koru'ya yönelik 'suikast' hazırlığıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu, 'teyide muhtaç' bilgiler edinildiğini açıkladı. Durumun istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlükleri ile Ankara ve Diyarbakır emniyetine iletildiği bildirildi. Söz konusu bilgi, iki sanığın telefonunda suikast planlarına ilişkin görüşmelerin yapıldığı yönündeki iddialar üserine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenmişti.
Veli SARIBOĞA

Evren yine hastanede
İzmir'de askeri lojmanlarda kalan 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren önceki gece göğüs ağrısı şikâyeti üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kandil akşamı evde mevlit okutmasının ardından rahatsızlanan 92 yaşındaki Evren, iyileşme üzerine yoğun bakım servisinden normal servise alındı. 24 ile 48 saat gözetim altında tutulacağı bildirilen Evren, geçen yıl da hastaneye kaldırılmış ve mide kanaması geçirdiği belirlenmişti.
Metin BURMALI - Erkan DOĞAN