kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başkent'te patlama

AJANSLAR
Giriş Saati : 10.03.2009 17:33
Güncelleme : 10.03.2009 20:42
Yeni Haber
Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir kavşaktaki patlamada bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi...
Etlik semtinde Seval Caddesi ile Savcan Sokağın kesiştiği kavşakta nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama oldu.

Cadde sakinleri, akşam 22.00 civarlarında patlama sesi duyduklarını belirterek, durumu polise bildirdiklerini söyledi.

Vatandaşlar, olay yerinde buldukları ''el bombası mandalına benzeyen parçayı emniyet yetkililerine teslim ettiklerini'' söyledi.Patlamanın etkisiyle bazı araçlarda hasar oluştuğu görüldü.

Keçiören'de dün akşam meydana gelen patlamayla ilgili biri er, 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün saat 22.00 sıralarında Etlik Seval Caddesi ile Sağlıcan Sokağının kesiştiği kavşakta meydana gelen ve çevredeki araçlarda hasara yol açan patlamanın ardından olay yerinden koşarak uzaklaştıkları iddia edilen 2 kişi polis ekiplerince gözaltına alındı.

İfadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden birinin Bursa'da askerlik yapan er Eren Y, diğerinin bu kişinin akrabası Ahmet A. olduğu öğrenildi.
Eren Y, askeri inzibatlarca merkez komutanlığına götürülürken Ahmet A'nın emniyette sorgusunun sürdüğü ifade edildi.

Şüphelilerin verdikleri ilk ifadede, ''patlamayla alakalarının olmadığını ve patlama sonrası korkup kaçtıklarını'' söyledikleri belirtildi.
Patlamaya neden olan maddenin el bombası olduğu iddia edilirken, olay yerinden toplanan delilerin polis kriminal laboratuvarındaki incelemesinin ardından konunun netleşeceği kaydedildi.


PATLAMAYA DM-41 SAVUNMA TİPİ EL BOMBASININ NEDEN OLDUĞU KAYDEDİLDİ

Keçiören'de dün akşam meydana gelen patlamaya DM-41 savunma tipi el bombasının neden olduğu öğrenildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam Etlik'te Seval Caddesi ile Sağlıcan Sokağın kesiştiği kavşakta meydana gelen ve maddi hasara neden olan patlamanın ardından olay yeri inceleme ekiplerince toplanan deliller incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarına gönderilmişti.

İlk tespitlere göre patlamanın DM-41 savunma tipi el bombasının infilak etmesi sonucu gerçekleştiği belirtildi. Patlamanın şiddetiyle el bombası üzerindeki kafile numarasının da tahrip olduğu kaydedildi.

Olay yerinden uzaklaşırken Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen zanlılardan Eren Y'nin Bursa'da askerlik görevini yerine getirdiği tespit edilmiş ve Ankara Merkez Komutanlığı'na gönderilmişti.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan diğer zanlı Ahmet A'nın BAĞ-KUR'da özel güvenlik görevlisi olduğu belirtilirken, her iki zanlının da gözaltına alındıkları sırada aşırı alkollü oldukları belirtildi.
Ahmet A'nın akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edileceği öğrenildi.