kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Belediye'den su sayacı açıklaması

AA
Giriş Saati : 10.03.2009 11:41
Güncelleme : 10.03.2009 20:42
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su sayacı bakım bedelinin İSKİ'nin kurulduğu 1981 yılından itibaren alındığını, aylık 10 metreküpe kadar su kullanan bir abonenin ödediği bakım bedelinin 2,13 TL olduğunu bildirdi...
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, birkaç gündür basında yer alan ''Ön Ödemeli Su Sayaçlarından 39 TL bakım ücreti alındığı'' yönündeki iddialar üzerine, açıklama yapılması gereğinin hissedildiği belirtildi.

Binaların ana musluğundan itibaren bağlantı borusu, ana kolon musluğu ve sayaç dahil her türlü tamir, bakım ve yenilenmesi hizmeti ile binaların atık su borusundaki tamir, tıkanıklıkların giderilmesi ve boruların çökmesi halindeki yenilenmelerin de ücretsiz gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, ''Bakım bedeli, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu ve İSKİ Tarifeler Yönetmeliği hükümlerine göre İSKİ'nin kuruluşundan bugüne kadar, yani 1981 yılından itibaren alınıyor. İSKİ tarafından yapılan yeni bir uygulama söz konusu değildir. Yönetmeliğe göre zaten var olan bir uygulama sürdürülmektedir'' denildi.

Alınan bakım ücretinin, sayaçların arızası halinde verilen imalat garantisiyle hiçbir ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Bütün mekanik ve ön ödemeli (kartlı) sayaçlar garanti belgelidir. 39 TL alındığı iddia edilen söz konusu bakım bedeli ise yönetmelikler gereği abonelerin aylık su tüketimine göre oluşan tarifenin 1 metreküp su fiyatı karşılığıdır. Yani, aboneler kullandığı metreküp birim fiyatına göre bakım bedeli ödemektedir. Aylık 10 metreküpe kadar su kullanan bir abonenin ödediği bakım bedeli 2,13 TL'dir. En pahalı bakım bedeli ise 4,79 TL ile sanayi ve şantiye kullanımları içindir.''

Kartlı su sayacı kullanan konut abonelerinden ise aylık 10 metreküpten fazla kullansalar bile 2,13 TL bakım bedeli tahsil edildiği belirtilen açıklamada, İstanbul'da aylık en ucuz bakım bedelinin 2,13 TL, en pahalı bakım bedelinin 4,79 TL olduğu, 39 TL alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, ayrıca tüketimi olmayan abonelerden bakım bedeli alınmadığı, yazlıkçı abonelerden ise bakım bedelinin 4 aylık süre için alındığı ve diğer aylarda tahsil edilmediği bildirildi.