kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Baykal CHP’nin kiraladığı uçağın kokpitinde bir süre pilot koltuğuna oturdu.

Miting düzenlemeyle demokrasi olmaz

ŞENOL ATEŞ ANKARA
07.03.2009
Erdoğan'ın mitinglerini numaralandırmasını eleştiren Baykal, "Miting düzenlemek demokrasi değildir. Kaç defa ana muhalefet lideri ile milletin önünde tartıştın. Bunu sorarlar insana" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yaptığı mitinglerin sayısını önündeki mikrofona yazdıran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Bu demokrasinin bir göstergesi değil. Miting düzenlemeyle demokrasi olmaz. O zaman sana 'Kaç defa basın toplantısı düzenledin, kaç kez tarafsız gazetecilerin soru sormasına imkan verdin, kaç defa ana muhalefet lideri ile milletin önünde tartıştın' diye sorarlar" dedi. Baykal, önceki günkü Burdur mitingi dönüşünde uçakta SABAH'ın sorularını yanıtladı. Uçakta kokpit keyfi yaşayan ve pilot koltuğuna da oturan Baykal, şu değerlendirmelerde bulundu:

* Başbakanın üslubu ile ilgili her demokratik ülkede kabul edilebilir bir değerlendirme yaptık. Hakaret amaçlı yapılmadığı ortada. Ben başbakanın üslubunun uygun olmadığını, bir başbakana yakışmadığını söylüyorum.

* Kimseye hakaret etmedim, kırıcı olmadım. Başbakan yakışıksız ifadeler kullandı. Bize 'tiyniyetsiz, cibiliyetsiz' dedi. Bunlar kabul edilebilir sözler değil. Bize '40 fırın ekmek yesin, öğren de gel, sen kimsin' gibi sözler söyledi.

DİKKATLİ DİL KULLANIYOR

*
Bu tartışmanın başbakanın üslubuna olumlu bir etki taşımasını diliyorum. Bunun ilk belirtileri ortaya çıktı. Artık daha dikkatli bir dil kullanmaya yöneldiğini görüyoruz. Umarım böyle devam eder.

* Başbakan miting yaptığı illeri numaralandırıyor. Bu demokrasinin ya da haklı olduğunun göstergesi mi? Miting iyidir de, sen bunu bir zafer olarak kullanırsan şu sorulur: Sayın Başbakan sen kaç kez basın toplantısı düzenledin, kaç kez tarafsız gazetecilerin sorularını yanıtladın, kaç kez televizyonda ana muhalefet lideri ile tartışmaya çıktın? Başbakan demokrasiden kaçıyor. Ben ise her zaman basının karşısındayım, herkes istediğini sorabiliyor.

* Başbakan, bana 4 defa dava açtı hepsi reddedildi. Şimdi de maganda davası açtı. Açılan her dava, açan kişi için zenginleşme aracı olmaz. Kaybederse gereksiz borçlanmaya, fakirleşmeye de gidebilir. Servetini de kaybedebilir. Deniz Feneri, 1 milyon liralık dava açmış bana. Bunun 14 bin lira dava harcı oluyor. Dava reddedilirse deniz Feneri yöneticileri 14 bin lira harcama yapmış olacaklar.