kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
KARANLIK SENARYOLAR Erdoğan konuşmasının bir bölümünde de padişahlık senaryolarına değinerek, "Yüreğiniz yetiyorsa, projelerinizle konuşun. Karanlık senaryolara benim milletim itibar etmiyor" dedi.

'Devletin yönetiminde APS kullanılmaz'

Cengiz UYSAL Ufuk TEKİN - Bora ERDEM / SABAH
07.03.2009
Başbakan Erdoğan, Tunceli Valisi'ne "AKP ile gelen APS ile gider" diyen CHP lideri Baykal'a "Devlet yönetiminde APS kullanılmaz. Valilerimi kimseye yedirtmem" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, "telefonlar dinlendiği için ağız tadıyla küfür edemediklerini" söyleyen Baykal'a, "Benim memleketimin insanı küfürbazı başbakan yapmaz" diye seslendi. Yardımlardan dolayı Baykal'ın "AKP ile gelen APS ile gider" diyerek eleştirdiği Tunceli Valisi'ne de sahip çıkan Erdoğan, "Devlet yönetiminde APS kullanılmaz. Valilerimi Sayın Baykal'a da Sayın Bahçeli'ye de yedirtmem" dedi. Erdoğan, Hatay'daki mitingde CHP lideri Deniz Baykal'a şöyle yüklendi:

'ŞİFRELİ KANALDA KONUŞ'
"Meydanlarda onun tarzı ile konuşmayıp dava açmamı eleştiriyor. Baykal, 'telefon dinlemeleri nedeniyle aramızda küfürlü bile konuşamıyoruz' diyor. Sen benim milletime küfür etme dersi mi veriyorsun. Aynaya bak aynaya kim olduğun ortaya çıktı. Benim memleketimin insanı küfürbazı başbakan yapmaz sayın Baykal." Erdoğan, Tunceli valisine de sahip çıkarak "Bu valimiz biz iktidara gelmeden de devletin hizmetindeydi. Devlet yönetiminde APS kullanılmaz. 81 ilin valisi Türkiye Cumhuriyeti'nin valisidir. Ben Başbakan olarak hiçbir valimi kimsenin eline bırakmam. Baykal ve Bahçeli'ye yedirtmem" dedi. Erdoğan meydanda gördüğü bir dövizi de gülümseyerek okudu: "Gayet güzel, gayet güzel. Benim vatandaşım açıkça ortaya koyuyor. 'Ebedi muhalefet, acıların çocuğu küçük Baykal', demiş buyurun. Altındakini de okuyalım; 'Ben hiç iktidar olamadım anne' diyor." Erdoğan, Adana'da ise vatandaşlara Uğur Mumcu Alanı'ndan seslendi. Baykal'ın "TV'de tartışalım" çağrısına meydandakilere de sorarak bir kez daha "Hayır" diyen Erdoğan eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: "TV'ye çıksak senin sesini 'biplerler'. 12'den sonra TV'ye çık, ya da şifreli kanallarda konuş."

'NİYE ÇÖZMEDİN?'
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin işsizlik konusundaki eleştirilerine "Çareniz vardı da kendi döneminde niye çözmedin" diye sorarak yanıt veren Başbakan, mitingin ardından TOKİ'nin yaptırdığı 3 bin 87 konutun anahtar teslim töreni ile Acıbadem Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Başbakan, DTP mitinginde darpedilen Show TV muhabiri Rengin Gültekin ve kameraman Ediz Alıç'ı da hastanede ziyaret etti.