kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama Nisan'da Türkiye'de"

ANKA
Giriş Saati : 07.03.2009 11:44
Güncelleme : 07.03.2009 16:16
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın Nisan ayında Avrupa'ya yapacağı ilk gezi sırasında Türkiye'yi de ziyaret edeceği bildirildi. ..
ABD'li McClatchy gazeteler grubu, üst düzey bir ABD yetkilisine dayanarak ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Başkan Obama'nın Nisan ayındaki Avrupa gezisinin kapsamında Türkiye'yi ziyaret edeceğini Ankara'da açıklayacağını yazdı.

McClatchy gazeteler grubu, Obama'nın, gelecek aydaki Avrupa'da yapacağı görüşmelerin Türkiye ziyareti ile tamamlaması beklendiğini belirtti. Haberde "Üst düzey bir yönetim yetkilisi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Cumartesi günü ülkeye (Türkiye) yapacağı ziyaret sırasında Obama'nın planlarını açıklayacağını söyledi" denildi.

Haberde Obama'nın, ABD'nin İslam dünyası ile ilişkilerini iyileştirmek amacıyla büyük bir Müslüman kentinde bir konuşma yapması beklentisine işaret edilerek "Ancak Türkiye ziyaretinin bu planlarıyla bir ilgisi olup olmadığı belli değil" denilerek şöyle devam edildi:

"Obama'nın Türkiye'ye olası ziyareti, İstanbul'da 6-7 Nisan günlerinde düzenlenecek olan 2. BM Medeniyletler İttifakı Forumu'na denk düşecek gibi."

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan gerginliklere ve Türkiye'de "İslami ile laik güçler arasındaki siyasi gerilimler"e dikkat çekildiği haberde "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer yetkilileri, hem kamuoyu önünde hem de özel görüşmelerde Obama'dan Müslümanlara hitaben yapacağı çok beklenen konuşması için Türkiye'yi seçmesini istedi" diye yazıldı.