kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Clinton'ın ziyareti büyük şans"

ANKA
Giriş Saati : 07.03.2009 10:24
Güncelleme : 07.03.2009 16:16
Yeni Haber
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Türkiye ziyareti yankı uyandırdı. ..
BBC, Clinton'un Türkiye'yi ziyaret eden Obama hükümetinin ilk üyesi olduğuna dikkat çekerek "Ziyaret, ilişkilerin onarılması için büyük bir şans" dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC, Hillary Clinton'un Türkiye ziyaretinin iki ülke arasındaki ilişkilerin onarılması için "büyük bir şans" olduğunu vurguladığı haberinde "Bush Yönetimi ile gergin ilişkinin ardından ziyaret, iki ülke arasındaki ittifakı teyit etme şansı olarak görülüyor" değerlendirmesini yaptı.

"TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU'DA EŞSİZ ARABULUCU POTANSİYELİ VAR"

Görüşmelerdeki konulara da değinen BBC, bunların arasında Türkiye'nin, "Ortadoğu'daki eşsiz arabulucu potansiyeli ve Batı'nın Rusya'ya olan enerji bağımlılığının azaltılmasına için yardımcı rolü"ne de vurgu yaptı.

Ankara'nın, Irak'taki ABD'li kuvvetlerinin planlanan çekilme için toprakları ve üslerinin kullanılmasına izin vereceğini gösterdiğini kaydeden BBC, buna karşın Türkiye'nin Afganistan için muharip asker sağlayacağı yönündeki herhangi bir işaretin bulunmadığına dikkat çekti.

BBC haberinde Türkiye'nin, ABD Başkanı Barack Obama'nın 1915'de "Ermenilerin kitlesel öldürmeleri"ni "soykırım" olarak nitelememesini sağlamak istediğini de kaydetti.

Bu arada, BBC, Clinton'un Türkiye ziyaretinin, Avrupa gezisinin son durağı olmasının, Washington'un, Türkiye'nin AB çabalarına yönelik desteği canlandırma isteğinin bir işareti olarak değerlendirildiğini de belirtti.