kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD askerleri Kerkük'te sokak temizledi

CİHAN
Giriş Saati : 07.03.2009 11:06
Güncelleme : 07.03.2009 16:16
Yeni Haber
Irak'ın Kerkük kentinde, şehir polisinin organize ettiği temizlik kampanyasına kentte görev yapan ABD askerleri de destek verdi...
ABD askerleri Kerkük'te sokakları temizleyerek, çöp topladı.

Bir zamanlar Kerkük sokaklarında terörist avlayan ABD askerleri, bu kez temizlik kampanyası nedeniyle silah yerine ellerde süpürge olması ilginç görüntü oluşturdu. Güvenlik önlemleri altında yapılan temizlik kampanyası yoğun katılım ile Kerkük şehir merkezinde başladı.

Düzenlenen kampanyaya, Kerkük Polis Müdürü General Turhan Abdurrahman, Kerkük İlçe Meclis Başkanı Munir Kafili, Kerkük İl Meclis Üyesi Jale Neftçi, ABD'li askerleri, Kerkük polis personeli ve itfaiye erleri katıldı.

Irak'ta 1970'lerde 18 il arasında en temiz il seçilen Kerkük, ABD'nın Irak'a müdahalesi sonrası çöp kentte dönüşmüştü. Kentte yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle alt yapı ve belediye hizmetleri yapılamıyordu.

Bu nedenle bir dizi önlem alan Irak ve ABD askerlerinin çabaları son günlerde kentte yaşanan huzur ile etkisini göstermeye başladı. Kerkük Polis Teşkilatı tarafından düzenlenen temizlik kampanyasına yerel yetkililerden ve ABD askerlerinden büyük destek geldi.

Konu ile ilgili Cihan'a açıklamada bulunan Kerkük Polis Müdürü General Turhan Abdurahman, bugün tarihi bir gün olduğunu ifade etti. Turhan, "Biz bu milletin hizmetinde olmak için buradayız. Bu memleket daha güzel şeylere layık. Polislerimiz bugün bir eli ile terörle mücadele ederken, diğer eli ile kenti temizlemesini bilir. Umarız bu davranışımız örnek olur." dedi.
Temizlik kampanyasına katılanlardan Türkmen Adalet Partisi yetkilisi Cevdet Zulal ise kentin çok ihmal edildiğini ve çöplerin toplanmadığına dikkat çekerek, bu kampanya ile el ele vererek kentin caddelerini çöplerden temizlediklerini söyledi.

Kerkük İlçe Meclis Başkanı Munir Alkafili ise polisin bu örnek davranışın halk tarafından desteklenmesini arzu ettiklerini söyledi.

ABD askerlerinin de destek verdiği temizlik kampanyasının devam edeceği ve haftada bir defa yapılacağı ifade edildi.