kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

150 bin kişiyle tokalaştı...

Nevzat ATAL - HABER MERKEZİ
06.03.2009
Her gün 120 bakkalı ziyaret eden Sarıgül, seçim bölgesindeki 165 bin evden 121 binine ulaştı. Kampanyada 210 bin adet sarı gül kullanılacak..
Dördüncü defa aday olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'de eşi benzeri görülmedik rekorlara imza atmakta kararlı. İlk rekorunu "En genç milletvekili" olarak kıran Sarıgül, geçen seçimde Şişli tarihinin "En çok seçilen başkanı" unvanını almıştı. Şimdi de hedefi "En çok el sıkan", "En çok ev ziyareti yapan", "En çok gönüllü çalıştıran", "Seçimde en çok yürüyen" rekorlarını kırmak. Çalışmalarını, yoğunluğu nedeniyle günde 4 takım elbise değiştirerek yürüten Sarıgül'ün bir günü şöyle geçiyor:

KRAVATLI KAMPANYA
*
Sabah 09.30'da Şişli'deki seçim merkezine gelen Sarıgül, boyunlarında sarı kaşkollar, ellerinde DSP bayrakları ve Sarıgül posterleriyle bekleyen kalabalığın arasından, herkesle tek tek konuşup tokalaşarak 4. kattaki odasına çıkıyor. Odasına girdiğinde Şişli'nin her mahallesinden seçim çalışmalarının nasıl gittiği hakkında bilgi alıyor. Seçim görevlileri kaç yere gidildiğinin, kaç kişiyle konuşulduğunun, hatta garanti edilen oyların sayısının bilgisini veriyor. Bir mahalleden bahsedildiğinde orada yaşayan birkaç kişinin ismini, hatta babasının dedesinin adıyla hemen sıralayan Sarıgül, telefon açıp "Sümbül Hanım'a ve Ali Rıza albayıma destek verin. O sokaktaki evleri tek tek dolaşın. Bu haftaki hedefimiz 50 bin eve girmek" gibi talimatlar veriyor.
* Günlük programında öğleden öncesi için okul ve spor merkezleri ziyaretleri planlanmış. Seçim otobüsüne binmeden önce Sarıgül, 25-30 kadar kadının sarı gül yaptığı odaya uğruyor. Kampanyanın hedeflerinden biri seçim bölgesindeki 165 bin eve bir "Sarı gül" vermek. Sarıgül "20 bin gönüllü kadın çalışıyor kampanyamda. Bu da rekor" diyor.
* 4 katı yine etrafındakilerin ellerini sıkarak inen Sarıgül, kendisini durdurup "Başkanım hastalığında çok yardımcı olmuştunuz annemin, cenazesine de gelmiştiniz. Ayın 15'inde yemeği var, gelir misiniz?" diyen vatandaşa "Mutlaka geleceğim" deyip seçim otobüsüne biniyor ve belediyenin yaptırdığı Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'na gidiyor. Seçim görevlileri sınıflarda sarı kravat dağıtırken, Sarıgül çocuklara "Bu kravatları babalarınıza hediye ediyorum. Benim için götürüp kendilerine verir misiniz?" diyor. Sarıgül, 4 katlı, 32 sınıflı, bin 400 öğrencinin okuduğu okuldaki turunu 10 dakikada tamamlıyor.
* Otobüs bu kez 19 Mayıs mahallesindeki bir spor merkezinde duruyor. Sarıgül içeri girer girmez 30-40 kadar kadının elini sıkıyor. Çocukları kucağına alıp fotoğrafçılara poz veriyor. (20 günde 40 bin çocukla fotoğraf çektirmiş).
* Başkan daha sonra İstanbul, Mareşal Fevzi Çakmak, Selim Sırrı Tarcan, Selahattin Eyyübi ve Mecidiye İlköğretim okullarına gidiyor.
* Sarıgül öğleden sonrasını seçim kampanyasının bir başka ayağı olan basına ayırmış. Sırasıyla Akşam gazetesi, CNN Türk ve TV 8'e röportaj veriyor.